MOSTARSKI IZBORI U nedjelju počinje brojanje listića koji su stigli poštom

Izbori Mostar
hercegovina.info

U vezi sa izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji su održani u nedjelju, 20.12.2020. godine iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) podsjećaju na aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

U Glavnom centru za brojanje se broje: listići sa biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, glasački listići iz inozemstva, glasački listići birača koji su glasovali putem redovitih i covid-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima i provode se brojanja listića po naredbama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Prve aktivnosti Glavnog centra za brojanje u vezi sa izborima u Mostaru počele su dan nakon izbora. Glavni centar za brojanje u skladu sa Planom rada ne radi u dane praznika 25 i 26.12.2020. godine i neće raditi 1. i 2.1.2021. godine kao ni 6. i 7.1.2021. godine.

Već u nedjelju, 27.12.2020. godine se u Glavnom Centru za brojanje vrše pripremne radnje kako bi se pristupilo brojanju glasačkih listića birača koji su glasovali putem pošte. I u zavisnosti od dinamike pripreme postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima.

Izborni promatrači akreditirani za promatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo promatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.