HRS SE OGRADIO OD HSP-OVA POZIVA Nastupamo samostalno!

Slaven Raguž
hercegovina.info

HRS na ovim izborima nastupa samostalno i distanciramo se od bilo kakvih poziva na glasovanje od strane HSP-a i drugih stranaka okupljenih oko njih. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Zadnji koji mogu govoriti o, za Hrvate, opasnostima majorizacije bošnjačke politike su oni koji su sudjelovanjem u platformaškom projektu najprljavije pogazili političku volju svoga naroda. Ne samo to, pogazili su dostojanstvo nas Hrvata u BiH. Radi se o trgovačkim strankama, nipošto o političkim strankama. Jednako kao što su svojedobno trgovali sa unitaristima iz Sarajeva, kako su se okolnosti promijenile, sada nastoje stvoriti uvjete za trgovinu sa HDZ-om BiH. Do izbora će tobože se boriti protiv HDZ-a, da bi nakon izbora, ako uopće pređu prag, bogatije prodali svoje ruke i dizali ih za taj isti HDZ prije samih HDZ-ovaca, kao što je to slučaj u Predsjedništvu HNS-a.

HRS je stranka koja se pokazala i dokazala kao politička stranka koju nije moguće kupiti i potkupiti, a to vrlo dobro znaju i u HDZ-u, kao i u ovim strankama koje su prespavale sve ove godine u Mostaru, da bi se netom nakon izbora probudile. Cilj našeg djelovanja su promjene u društvu koje će omogućiti  vladavinu prava i izbor hrvatskih kadrova po načelu izvrsnosti i sposobnosti, a ne stranačke podobnosti. Nije nam cilj svrgnuti hdzove kadrove, kako bi instalirali svoje koji će samo nastaviti djelovati po identičnom koruptivno-kriminalnom modelu, kao što je to bio slučaj kada su HSP i te stranke zasjele u nametnutu Vladu Federacije. 

S toga, maksimalno se ograđujemo od poziva platformaških stranaka za glasovanje za HRS u kontekstu HSP-a, HDZ-a 1990 ili bilo koga drugoga. HRS nikada nije i neće surađivati i koalirati sa strankama koje su bile dio Platforme i/ili Alijanse na razini Federacije. 

Sami ulazimo u ovu izbornu borbu, sami ćemo je nastaviti, u interesu Hrvata kao naroda i u interesu svakog čovjeka, priopćio je predsjednik Hrvatskih republikanaca Slaven Raguž.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.