FOTO  JESTE LI ZNALI U Mostaru je u tijeku ljetna škola prirodnih znanosti

Ljetna škola prirodnih znanosti
Hercegovina.info

U prostorijama Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u tijeku je dvotjedna ljetna škola prirodnih znanosti za mlade pod nazivom 'LAB learn! Advance! Bridge!'.

Učenici uče kemiju, biologiju i fiziku kroz interaktivnu, praktičnu nastavu i rad u laboratoriju. Pored nastave, mladi će sudjelovati u raznim radionicama koje vode lokalna udruženja, profesori i firme te ići na izlet s fokusom na ekologiju i terensko istraživanje.

Kako se navodi, za ovu ljetnu školu prijavilo se oko 30 mladih s područja Mostara. Ovaj program su organizirali Emina Mehić, Bruno Stojčić i Freya Nowell u suradnji sa Mostar summer youth programom (MSYP).

Ovaj tim mladih ljudi pripremio je brojne sadržaje za polaznike ove ljetne škole koja će trajati do 28. kolovoza.

Iz tima ističu kako im je cilj ponuditi praktična iskustva mladima i time poboljšati kvalitetu obrazovanja u Mostaru gdje mladi nažalost imaju vrlo malo prilika da se okušaju u laboratorijskim eksperimentima. Amina Čolaković, predvačica kemije na LAB programu, kaže kako je LAB odlična prilika za nju da stekne praktično iskustvo u struci, a u isto vrijeme ponudi zabavan i kvalitetan sadržaj srednjoškolcima iz Mostara.

Inače, predavači na LAB programu su mladi iz Mostara koji su nedavno završili ili trenutno pohađaju fakultete prirodnih znanosti ili su u završnim godinama svojih studija. Apsolvent studija biologije u SAD-u, a koji je inače iz Mostara, Bruno Stojčić je istaknuo kako je htio podijeliti svoje znanje i iskustva u radu u laboratoriju sa svojim mlađim sugrađanima, a u isto vrijeme omogućiti prilike za stjecanje iskustva u struci svojim kolegama.