Žmirite li tijekom seksa?

Žmirite li tijekom seksa?
Način na koji se ponašamo tijekom ovog čina govori o našoj percepciji seksa, stavovima, principima i predodžbama i pokazuje koliko se komotno osjećamo po pitanju vlastite seksualnosti.

Zato bi pitanje "da li žmirite tijekom seksa" trebao biti shvaćeno doslovno, s obzirom da simbolizira prihvaćanje ideje same seksualnosti.

Seks je važan za bračnu zajednicu. Svi se nadaju zajedničkoj sreći do kraja života i dok se dijele bankovni računi, hipoteka, otplata kredita, onaj zanimljiviji dio braka bi se svakako trebo odvijati u krevetu.

Često se događa da parovi ne razgovaraju o seksu, da nisu iskreni ili im je neugodno. Kao posljedica se javlja nezadovoljstvo u spavaćoj sobi koje se odražava na ostale stvari i može dovesti do mnogo ozbiljnijeg konflikta.

Zatvaranje očiju tijekom seksualnog odnosa može ukazati na razne probleme:

Može značiti da se ne osjećate ugodno po pitanju svoje seksualnosti ili seksualnog izražavanja.

Također, na taj način se neke osobe isključuju od vanjskih utjecaja i fokusiraju na osjećaj i čula.

Može sugerirati da se trudimo koncentrirati na "akciju".

Neki ljudi imaju urođeni stid od seksualnog zadovoljstva ili vlastitog tijela.

Ili, u najgorem slučaju, može ukazivati ​​da ste potpuno isključeni iz situacije, prisutni samo tjelesno, a duhovno miljama daleko.

U većini slučajeva su žene te kod kojih se registrira viši nivo nelagodnosti. To se naročito odnosi na one koje potječu iz konzervativnijih obitelj. Društvo uglavnom nameće ženama krivicu za bilo koji seksualni incident ili neprikladnu situaciju koja uključuje muškarca. Kao da je nemoguće da istodobno bude seksi i pristojna.

Ovakvi stavovi mogu nametnuti emocionalno povlačenje, čak i u vezi ili braku, gdje bi seksualnost trebalo slobodno slaviti.

Neriješeni problemi među partnerima također mogu dovesti do "zatvaranja očiju". Nezavršene svađe, uvrede, emocionalno ili fizičko zlostavljanje ili financijske nesuglasice su samo neki od razloga koji utječu na seksualnu povezanost.

Ličnost, društvenost, religiozna uvjerenja i obrazovanje imaju jednak udio u našem seksualnom ponašanju.

Emocionalni i duhovni izazovi koje seks nosi sa sobom ponekad mogu zahtijevati stručnu pomoć. Unapređenjem seksualnog života postavljaju se dobre osnove za iskreniji i otvoreniji odnos u vezi ili braku.

Zato sljedeći put kada tijekom seksa zatvorite oči, neka to bude izraz istinskog uživanja.

portaloko.hr