Zbog ovoga ćete poželjeti početi vježbati u dvoje

Upravo vježbanje u paru ima više dobrobiti nego samostalno lupanje po vreći ili trčanje na traci, objasnila nam je Klara Benko, trenerica i terapeutkinja iz fitness-centra Mofit.

Ustrajnost

Ako je jedna osoba demotivirana taj dan, druga će motivirati da se trening ipak odradi. Partner u treningu pogurat će vas preko granice "hajde, možeš to ti", naći ćete snagu kad mislite da je nema i bit ćete zahvalni.

Zabava

Svi volimo i ne volimo neku hranu, knjige ili vježbe, a vježbanjem u dvoje, katkada se morate prilagoditi i ugoditi onoj drugoj strani. Tako ćete vježbati i onda kada sami možda ne biste. Imajte otvoren um, usudite se testirati nešto novo jer činjenice kažu da je sve bolje vježbati nego ništa.

Druženje

Bilo da odlazite u teretanu ili hodate zajedno u prirodi, putovanje do/od mjesta ili za vrijeme treninga zanimljivije je jer možete čavrljati. Partner pomaže da se brže opustimo, fokusiramo na druge stvari osim svakodnevice, a možda i pomogne savjetom oko problema koji vas muči. Shake nakon treninga ili neko piće, osim što su nagrada za uloženi trud, podsjećaju da možemo uživati i u malim stvarima.

Rezultat

Za svaki rezultat potrebno je minimalno tri mjeseca vježbanja, a ukoliko ostanete uporni, vrlo brzo vidjet ćete pomake. Bolje ćete se osjećati i fokusirati, imati više energije kroz dan, koji centimetar manje u struku, imati hidratiziraniju kožu. Mali komadići mozaika čine veću sliku - naše zdravlje!

Jednom kad uspostavite redovito vježbanje u dvoje, krenite još dublje modelirati svoj životni stil. Zajedno ćete lakše pratiti nove recepte, dijeliti ideje za obroke, ali i podsjećati jedno drugo što je plan prehrane za taj dan. Većina ljudi za početak bila bi sretna da uspije redovito vježbati, a kad se to dogodi, jednostavno želi krenuti dalje, postaviti si cilj. Svakako ne smijemo zaboraviti na dan odmora i u vježbanju. Počastite se masažom, shiatsu tretmanom ili kupnjom novog outfita. Motivacija je ključ uspjeha u svemu, pa tako i u vježbanju. Ipak motiviramo se sami. Većinom krećemo vježbati radi boljeg zdravlja, određenih tegoba (bolnih leđa, dijabetesa i sl), no ne treba zanemariti i druge razloge kao što su pohvale kolega s posla, garderoba broj manja.

Čak i ako izostane pohvala okoline, a neće, vaše tijelo isijavat će dobar osjećaj i prihvaćat ćete sebe na novi način.

Izvor: vecernji.hr