Zašto se žene odlučuju na preljub?

Nekoliko posljednjih istraživanja pokazalo je da i žene sve češće varaju partnere. Razlozi zbog kojih se žene odlučuju na prijevaru različiti su od onih zbog kojih to čine muškarci. Nježniji spol na preljub se odlučuje zbog usamljenosti i emocionalne neispunjenosti.

Žene se na prijevaru ne odlučuju lako. Kad žena prevari, obično se iza toga krije dublji razlog koji je u osnovi nezadovoljstvo postojećom vezom. Usamljenost, nedostatak samopouzdanja i komunikacije s partnerom samo su neki od razloga koji ženu nagone da utjehu potraži u naručju drugog muškarca.

Nedostatak komunikacije

Žena kojoj nedostaje kvalitetna komunikacija s partnerom nije ispunjena i zadovoljna. Kvalitetna komunikacija nije ona koju vodite o svakodnevnim obiteljskim i poslovnim obavezama. Prava komunikacija podrazumijeva razgovor o intimnim stvarima poput životnih ciljeva, želja, strahova i osjećaja.

Usamljenost

Iako je u dugoj vezi ili braku, žena se katkad osjeća usamljeno. Odnos s partnerom nije više kao na početku i oboje zapravo vode zasebne živote. To zna rezultirati i različitim željama te životnim pogledima. Usamljena žena sve više vremena počne provoditi u društvu prijateljica, a vrlo često takav razvoj situacije dovede do toga da usamljena žena potraži i društvo nekog drugog muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osveta

Prevarena žena u stanju je učiniti mnogo toga, pa i osvetiti se partneru. Nakon što žena otkrije da je prevarena, osjeća se povrijeđeno, ljutito i odbačeno. U takvom stanju, kad je prisutno tek malo razuma, javlja se želja za osvetom. Partneru koji ju je prevario želi vratiti istom mjerom kako bi se i on osjećao kao ona.

Nedostatak samopouzdanja

U dugim vezama žene se znaju izgubiti. Ne osjećaju se više privlačno i poželjno, a samopouzdanje im je na niskoj razini. Stanje se dodatno pogoršava kad žena primijeti da joj partner ne posvećuje više dovoljno pažnje. Kako bi povećala samopouzdanje i ugodila svome oslabljenom egu, žena se u takvoj situacija zna okrenuti drugome muškarcu. Uz njega, ona se ponovno osjeća privlačno i poželjno.

Zarobljenost u vezi

Žene koje su u vezi s vrlo posesivnim partnerom znaju potražiti slobodu uz drugoga muškarca. Ako je partner previše sputava, ograničava i ne dopušta joj da živi život punim plućima, žena se zna pobuniti. Takva pobuna može rezultirati novim muškarcem u njezinom životu kojega će doživjeti kao kartu za slobodu.

tportaL