Sirna plata je naš izbor za druženja ovog vikenda

Sirna plata je naš izbor za druženja ovog vikenda
browneyedbaker

Vikend druženje u Hercegovini je nemoguće zamisliti bez svima omiljene „meze“. Nemamo apsolutno ništa protiv tradicionalne „meze“, ali ovog vikenda smo je odlučili učiniti malo zanimljivijom i kreirali smo sirnu platu sa zanimljivim dodacima.

Pitate se odakle početi? Korake donosimo u nastavku.

  1. 1. Izbor sireva

  2. Ova plata se ne naziva sirna bez razloga. Upravo je dobar izbor sireva najvažnija karika za potpuni užitak. Idealno je odabrati 3-4 vrste sira. Naš prijedlog je da odaberete Mozzarellu, dimljenu Gaudu, Livanjski sir i Parmezan.
  3.  

2. Mesni dodaci

Naš prijedlog je da ne riskirate puno kod izbora mesa te da odaberete ono što je poznato i što svi vole. To bi svakako bio pršut, čajna s paprom i primjerice pečena šunka.

3. Baguette kruh i grickalice

Pravu platu nemoguće je zamisliti bez krickalica i svima omiljenog baguette kruha. Za grickalice predlažemo krekere, bruskete i štapiće sa začinima.

  1. 4. Svježe, sušeno voće i orašasti plodovi

  2.  
  3. Idealan dodatak od svježeg voća svakako su jabuke i grožđe, dok od sušenog predlažemo brusnice i marelice. Svakako dodajte bademe i orahe za potpuni dojam. 
  4.  

Sada kada imate sve potrebne sastojke, zabavite se sa slaganjem i prepustite mašti na volju. Sada još trebate samo dobro vino, društvo i uživanje u vikendu je zagarantirano. Prijatno! :)