FOTO  NAJPOŽELJNIJI STIL: Fantastične ideje za uređenje dnevnog boravka u skandinavskom stilu

uređujem, skandinavski, dnevniboravak, stil, dizajn, ideje
HENRIK NERO

Jedan od najpopularniji stilova u uređenju interijera imat će uvijek svoje poklonike, za što, pored osobnih preferencija, postoji puno dobrih razloga. Ako planirate (pre)urediti svoj dnevni boravak mi vam predlažemo upravo ovaj stil i nudimo inspiraciju

Modernizirana klasika i industrijski stil postali su aktualni u interijerima, no čini se da ne mogu previše ugroziti popularnost skandinavskog stila. On još uvijek ima veliki broj poklonika od Australije do Brazila i mnogi žele baš u tom stilu imati svoj dom.

Cijenjen je zbog svoje jednostavnosti i bezvremenske prirode, ali i zbog činjenice da nikada ne stari i izgleda svježe i relevantno i nakon godina što je prisutan u nekom interijeru.

uređujem, skandinavski, dnevniboravak, stil, dizajn, ideje

Pored toga, skandinavski dizajn njeguje funkcionalnost i interijeri ovako uređeni lako se održavaju, tako da je potpuno prilagođen suvremenom načinu života, u kojem nemamo previše kvadrata da bi ostvarili sve svoje ideje kao ni vremena za čišćenje. A skandi, kako ga obožavatelji popularno zovu, je upravo odgovor na sve ove zahtjeve.

uređujem, skandinavski, dnevniboravak, stil, dizajn, ideje
Iako ne postoji savršen recept za stvaranje klasičnog “nordijskog” interijera, postoje stvari koje ćete pronaći u gotovo svim skandinavskim domovima, a to su svijetle neutralne boje (bijela, siva i bež) kao dominantne, zatim prirodni materijali – drvo prije svega, a zatim opeka, pamuk, krzno…

uređujem, skandinavski, dnevniboravak, stil, dizajn, ideje
Skandinavski stil inzistira na jednostavnosti i spontanosti, no zato voli originalne detalje poput stolica koje su ikone dizajna, neobičnih rasvjetnih tijela, mekanih, bogatih tepiha, mnoštva ukrasnih jastuka i pletenih dekica, jakih kolorističkih naglasaka, zelenilo te nerijetko naslonjače koji nisu iz iste linije kao ostatak sjedeće garniture.

Ako se spremate u opremanje svoga dnevnog boravka, razmislite ako već niste o uređenju u skandinavskom stilu. Isto tako, skandi stil je idealan za kombiniranje s drugim vrstama dizajna pa se tako ne morate odreći rustike, industrijskog stila ili klasike.

Skandi stil uostalom ima mnoge varijacije i može izgledati posve minimalistički ili pak odavati luksuz i raskoš. Stvar je u dodavanju elemenata koji unose takvu atmosferu.