Tri koraka koja vas vode do boljeg seksa

Seksualne fantazije samo su jedan od načina kojim možete malo oživjeti uspavane strasti i povezati se s partnerom na novi način.
Terapeutkinja Megan Fleming za Yourtango objasnila je gdje možemo pogriješiti kada želimo ostvariti svoje seksualne fantazije i kojim koracima trebamo ići do cilja kako bi na kraju obje osobe bile zadovoljne.

1. Istražite što vas uzbuđuje

Za početak jednostavno razmislite što vas uzbuđuje i koje slike ili priče pokreću strast u vama. Zapamtite na što mislite u tim trenucima, pa to iskoristite kad ste intimni s voljenom osobom. Ne smatrate li se maštovitom osobom, pročitajte erotsku knjigu ili pogledajte film za odrasle. Tada ćete sigurno shvatiti što vam se sviđa, a što vam je odbojno ili neprihvatljivo u svijetu seksualnih fantazija. Ne brinite ako vas uzbudi nešto o čemu nikada niste razmišljali ili pomislili da je vaš đir - zato istražujete. Nemojte previše analizirati i tražiti skrivene značajke svoje osobnosti, poanta je da se zabavite.

2. Podijelite misli s partnerom

Ovaj dio nije nimalo lak jer je parovima često neugodno o tome razgovarati pa na kraju to postane tabu tema. Prije svega se zapitajte je li veza u kojoj ste trenutno prava za dijeljenje nečeg toliko intimnog. Imate li potpuno povjerenje u partnera da će razumjeti vaše intimne želje? Također se potrudite da druga strana shvati kako se radi o pokušaju da se još više zbližite i naučite nešto novo jedno o drugom. Krenite polako i pitajte voljenu osobu što primjerice misli o seksi sceni iz nekog filma ili što nju uzbuđuje. Možete čak i napraviti listu s nekoliko fantazija pa usporediti ocjene i koliko vam se sviđaju.

3. Ispunite svoje fantazije

Realizacija riječi i misli u djelo može istovremeno biti uzbudljiva i zastrašujuća. Dok samo razmišljate o tome redatelj ste svake scene i ništa ne može poći po zlu, ali u stvarnom životu to je nešto sasvim drugačije. Zato je bitno da pored sebe imate osobu od povjerenja kojoj neće biti neugodno reći stop, a to vrijedi i za vas. Želite li uključiti i ostale igrice poput dominacije, također krenite polako. Za početak je dovoljan povez za oči ili lisice s krznom pa ćete vidjeti kamo će vas to odvesti. Budete li se povezali s partnerom na taj način, sve će doći samo na svoje mjesto, a poslije će vas povezivati još jedan dobar sjećaj i zadovoljstvo