Srpsku manekenku umalo ubio color šampon

manekenka, šampon, Katarina Prlinčević
Dva dana posle bojenja njoj se osulo i nateklo lice, glava joj je potpuno deformirana, a oko se zatvorilo. Katarina je hitno primljena u bolnicu, gdje joj je konsttirana jaka alergija i data hormonska terapija i otpuštena je kući. Stanje joj se, međutim poslije toga nije popravilo, pa se brine da će joj ostati trajne posljedice po zdravlje.

Beogradska manekenka prije tri dana je kupila  biljni kolor-šampon. Kaže da nikada ranije nije koristila nikakve boje za kosu, pa se odlučila za biljni šampon, koji bi trebalo da je blaži.

"Mama me je u srijedu navečer obojila kolor-šamponom boje divlje kupine. Tijekom noći koža na glavi je počela da me svrbi, ujutru kada sam ustala izašlo mi je crvenilo po tijelu, vratu, oko ušiju, svuda gdje je boja došla u kontakt s kožom. Počela sam i da otičem. Zvala sam doktora, rekao mi je da popijem antialergijske tablete. Međutim, kada sam se probudila u petak ujutru, glava mi je bila potpuno deformirana, natekla sam, izašli su mi plikovi, jedno oko se zatvorilo", priča Katarina.

Majka Danijela ističe da je juče dva puta vodila kćerku u bolnicu jer joj je bivalo sve gore. "Odvela sam je na kožno , gdje su htjeli da je zadrže. Ipak su je posle moje molbe pustili da leži kod kuće. Primila je injekciju i prepisali su joj antibiotike i rastvor da utrljava u kožu glave. Rekli su nam da je boja proizvela jaku alergijsku koja izbija 72 sata, ali da nije životno ugrožena", priča Danijela..

Izvor: Press