FOTO/VIDEO  Skandalozno: Mama pred kamerom o svojoj kćerki: “Ne koristi oralno, još je mala…"

Da li želite nekog nešto pitati, ali vam je neugodno ili možda ne želite da se sazna da ste to vi? Pitajte slobodno preko socijalne mreže Ask.fm.

Riječ je o portalu po principu socijalne mreže koji se bazira na postavljanju pitanja i odgovaranju, a pritom imate mogućnost da ostanete anonimni. Odgovori mogu biti u video-formatu. Popularnost Ask.fm-a sve je veća i u BiH. Ovaj portal je osnovan 2010. godine u Litvi kao odgovor na stranice sličnog tipa - Formspring, i na kraju ga je pretekao u primljenom prometu.

Ask.fm ima preko 20 milijuna registriranih korisnika, a ono što ovu društvenu mrežu razlikuje od drugih ovog tipa jeste fokus na razgovor.

Danas uglavnom maloljetne osobe ali i nešto stariji kreiraju svoj ​​profil na ovoj stranici. Da privatnost više nema vrijednosti a ljudski um granica dokaz su i brojna anonimna pitanja upućena pretežno maloljetnim osobama koje iz radoznalosti kreiraju ovaj profil te se upuštaju u odgovore na brojna škakljiva a zatim i morbidna pitanja. "Da li si nevina ili nevin, s koliko si momaka spavala, kada si se prvi puta poljubila ili poljubio, nosiš li tange" i mnoga druga neugodnija ali nerijetko i morbidna pitanja koja nisu za našu objavu gotovo su pa normalna pojava.

U konkretnom slučaju djevojčica je nagovorila i majku da skupa s njom odgovara na anonimna pitanja, pitanja koja su više nego škakljiva i bezobrazna. Međutim, odgovori majke su ostavili u šoku veliki broj onih koji su gledali ovaj video. Bez biranih riječi majka odgovara na sva pitanja o seksu, drogiranju dok njena kćerka sve to prati uz gromoglasan smijeh jer je njena majka zapravo: "Majka kraljica".


 Tuzlanski.ba