PRIVLAČI BOGATAŠE Ova je država najskuplja destinacija na Balkanu

Bezgotovinsko plaćanje
Ilustracija

Za normalan život prosječnoj četveročlanoj obitelji potrebno je 1.917 eura mjesečno, pokazuju podaci sa stranice “Numbeo”. Tu nisu uključeni troškovi eventualnog najma nekretnine.

Crna Gora je najskuplja destinacija za život na Balkanu, ako se izuzmu Slovenija i Hrvatska, koje su članice Europske unije, jer se mjesečni izdaci za četveročlanu obitelj procjenjuju na 1917 eura, pokazuju podaci portala “Numbeo”. Prema toj stranici, Crna Gora je na 85. mjestu najskupljih zemalja svijeta, prenosi Poslovni dnevnik.

Dakle, prema podacima s ove stranice, prosječnoj četveročlanoj obitelji za normalan život potrebno je 1917 eura mjesečno, u što nisu uključeni troškovi eventualnog najma nekretnine.

Cijene najma skuplje za 40 posto

Cijene najma su od početka sukoba između Rusije i Ukrajine poskupjele oko 40 posto zbog priljeva ljudi veće platežne sposobnosti.

Cijena najma u Crnoj Gori trenutno se kreće od 350 do preko 1500 eura, ovisno o kvadraturi, ali i lokaciji na kojoj se nekretnina nalazi. Za život pojedinca u Crnoj Gori mjesečno je potrebno oko 550 eura, ne računajući cijenu najma nekretnine.