Prirodne plavuše inteligentnije su od ostalih žena

Prirodne plavuše inteligentnije su od ostalih žena
IQ žena koje se mogu pohvaliti prirodnom plavom kosom prosječno iznosi 103,2. Kod smeđokosih je taj prosjek 102,7, crvenokosih 101,2, a kod žena crne kose 100,5. Ovo istraživanje proveli su znanstvenici s Državnog sveučilišta Ohio u SAD-u, a bazirali su ga na rezultatima testiranja 10.878 žena. One su rješavale razne zadatke - od matematičkih do logičkih, a potom su ih upitali koja im je prirodna boja kose. Navode 24sata.hr.

Znanstvenici kažu da nikako ne mogu tvrditi kako postoji genetska povezanost boje kose i inteligencije. Mišljenja su da su plavuše za nijansu inteligentnije, barem one obuhvaćene istraživanjem, jer su odrasle u kućama u kojima je bilo raznog materijala za čitanje, piše Daily Mail .

Njihova studija, napominju, trebala bi pokazati kako nisu točna vjerovanja da su plavuše manje inteligentne i da žene ne treba diskriminirati na osnovu boje kose. Iako, to je čest slučaj ako se radi o zapošljavanju, napredovanju u karijeri i drugim društvenim situacijama. Ženama plave kose zna biti teže, jer ih neki ljudi ograničenog načina razmišljanja smatraju pogodnima više za zabavu nego za ozbiljan posao.