Prestari za izlaske postajemo s 31. godinom

Prestari za izlaske postajemo s 31. godinom
Najzanimljiviji i posve neočekivani rezultat ankete pokazao je kako većina Britanaca prestaje s izlascima po klubovima već nakon 31. godine života.

Više od trećine ispitanika smatra da na plesnom podiju nije mjesto onima koji su ušli u četvrto ili peto desetljeće života, a ako se ni u 37. godini ne želite odreći noćnih klubova prozvat će vas neprimjerenim i 'tragičnim'. Ipak, ni mlađa populacija nije sklona izlascima.

Sedamdeset posto ispitanih kaže kako su bili najsretniji s pronalaskom partnera jer je to značilo kraj besciljne potrage po kafićima i klubovima. Nakon što tulumarenje prestane, polovica ispitanika slobodno vrijeme provodi kod kuće ispred televizora i mobitela.

Za 14 posto ispitanika koji pozovu prijatelje na druženje, večer se svodi na zajedničko pregledavanje sadržaja na Facebooku ili igranje videoigrica.

Kao glavni razlog odustajanja od 'klasičnog' izlaska ispitanici navode skupe cijene, mamurluk, trošenje vremena na sređivanje, potragu za prijevozom i nepredvidive vremenske (ne)prilike.

VL