Pet savjeta ženama: Kako postati jako sexi

Hodala je i pričala sexi, a muškarci su za njom padali kao pokošeni, spremni uraditi sve moguće i nemoguće kako bi je dobili. U čemu je njena tajna? Vrlo jednostavna, ona za sebe ne misli da je obična žena.

Seksepil nisu savršene noge, niti duga plava kosa. To je stanje svijesti, način razmišljanja, spoj samouvjerenosti, hrabrosti i zadovoljstva u svojoj koži. Stvar je nevjerovatno jednostavna; ona je sex bomba, jer je uvjerena da je sexi, dobra, privlačna i zgodna. Ne rađamo se sa ovakvim načinom razmišljanja, on se stiče.

Naučite kako :

1. Okrenite mane u koristi
Muškarce, naravno, privlače savršene cure, koje viđaju na stranicama časopisa, u reklamama ili na modnim pistama, ali se zaljubljuju u ono po čemu su posebne, jedinstvene i drugačije od drugih. Zaljubljuju se u njihove male mane! Individualnosti i posebnost su na mnogo većoj cijeni, a težnja da budete što bliži savršenstvu je ionako besmislena, jer od nje nemate koristi, samo će vas još dublje baciti u očaj. Zato otkrijte svoju jedinstvenu osobinu i istaknite ono što je na vama posebno i drugačije od drugih: pjegice, šarmantni razmak između zuba, zanimljiv oblik obrva, uzak struk.  Zavolite ih i pretvorite u svoj zaštitni znak.

2.Obratite pažnju na svoje tijelo
Većinu vremena provodimo u svojim mislima: razmišljamo, pišemo, dugo sjedimo i osim refleksnih nesvjesnih pokreta skoro da zaboravljamo da imamo tijelo. Osvjestite svoje pokrete, obratite pažnju na njih i sa mislima ih spojite u cjelinu. Upišite tečaj joge i naučite pravilno disati. Budite što više svjesni svojih tjelesnih pokreta.

3. Napravite mantru
Vrhunski sportaši prije važnog takmičenja u sebi ponavljaju kako su najbolji i uvjeravaju se da će sasvim sigurno pobjediti, ponavljaju nadahnjujuće rečenice koliko god puta je potrebno da povjeruju u njih. To je pokretačka snaga. Morate se osjećati kao pobjednica. Probudite svoju sexi stranu, privlačnosti i harizmu ponavljajući u sebi neku ohrabrujuću frazu. Kada je jednom utisnete u svoju podsvjest ona će postati vaš način djelovanja. Ulit će vam samopouzdanje, popraviti raspoloženje, a samim tim automatski i izgled. Najbolje u cijeloj priči je što to možete raditi kad god vam padne na pamet, u bilo kojoj situaciji. Ponovite je koliko god je puta potrebno i hrabro krenite u osvajanje.

4.Zavolite osjećaj stanovanja u vlastitoj koži
Probudite čula mirisa, ukusa i dodira. Oni će vas razbuditi i osvjestiti, te probuditi vašu senzualnu stranu. Odličan stari način da to postignete je da čuvate sexi veš za posebne prilike, a na spavanje odete - goli. Kada se naviknete na taj osjećaj napravili ste prvi korak da postanete svjesni svog seksepila. Neke žene se osjećaju ranjivo i nesigurno kada su bez ičega na sebi čak i ako su same. Kada prihvatite svaki centimetar svoje gole kože na najboljem ste putu da se u njoj osjećate ugodno i postanete mnogo sretniji i slobodniji.

5. Vježbajte
Fitness ili aerobik su odlični načini da se osjećate dobro i sexi, ali ono što zaista budi ženstvenost jeste vježba gledanja u oči. Kad hodate ulicom ili čekate da pređete cestu na semaforu nemojte se zadubiti u svoje misli i gledati u neku daleku samo vama znanu tačku. Okrenite se oko sebe i uhvatite pogled zgodnog frajera. Kad ga vidite, zadržite pogled fokusirajući se na njegove oči nekoliko sekundi, a onda se lagano nasmješite. Ovo je neprevaziđena vježba za buđenje seksepila. Možda vam u početku bude malo frka, ali vrlo brzo će vam preći u naviku i neće više biti potrebe da glumite samouvjerenosti i neustrašivost. Ojačat ćete samosvjest, biti sve zanosniji i vjerovatno ćete cijeli dan uživati u svom podvigu.

ljepotaba