Ovako se rješavaju najveće dileme u seksu

Ako ne znate kako postupiti kod nekih seksualnih dilema, Tracy Cox je odlučila za vas. Evo što ona kaže:

Umorni se? Trebate li se seksati ili se ići odmoriti?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o tome što kod vas podrazumijeva iscrpljenost. Ako ste toliko iscrpljeni da se ne možete pomaknuti, bolje je da legnete i energiju usmjerite u neke esencijalne životne funkcije, recimo kolanje krvi: Ako ste samo umorni i ne da vam se truditi kako biste došli u raspoloženje za seks, e to je situacija kada se trebate trgnuti i baciti u akciju. Orgazam će vam pomoći da bolje spavate, reducirati razinu stresa, a i biti poticaj da prakticirate seks i drugi put kada budete umorni.

Trebate li mu / joj pružiti oralni seks?

Odbiti partneru priuštiti oralni seks ne samo da uskraćujete jedan veliki dio seksulanog užitka, nego mu na jedan način poručujete da vam se gadi dio njegova / njezina tijela. Tracy Cox i za ovo ima riješenje. Naime, u bilo kojoj malo boljoj seks knjizi možete potražiti solucije kako učiniti da imate bolji miris i okus tamo dolje. Tracy savjetuje da odmah idete riješiti problem, jer u svojoj praksi još nije naišla, kako kaže, na opravdani razlog zašto netko ne želi priuštiti partneru / ici oralni seks.

Trebate li se seksati ako ste ljuti?

Oni koji obožavaju seks pomirenja, na ovo pitanje će, naravno, dati potvrdan odgovor. Naime, ako ste ljuti i netko od vas inicira seks, druga strana bi se mogla smekšati i udobrovoljiti te ćete lakše riješiti problem. Ljutnja, ovisno o tome što joj je uzrok, može djelovati pozitivno na seksulanost iako je u osnovi neugodna emocija. Ima isti utjecaj na reakciju tijela kao i opasnost u erotičnom kontekstu. Ljutnja stoga može biti u određenim situacijama afrodizijak.

 

Je li fer potražiti seks s drugim ako vas partner zanemaruje?

Ako partner izbjegava odnos s vama, imate ozbiljnih problema. Možete odabrati seks sa strane i riskirati da vas uhvate te izgubiti partnera. Možete ostaviti partnera koji vas seksualno zanemaruje i potražiti novoga, no taj novi možda neće imati druge kvalitete koji je vaš partner imao. A možete i ozbiljno s partnerom popričati i reći mu da pokuša shvatiti problem, ali i vaše potrebe te da to proba riješiti. Naravno, prije svih drastičnih mjera to prvo trebate probati, kaže Tracy. Ako vaš partner odbija suradnju i ne želi riješiti problem, a seks sa strane će vas zadovoljiti, Tracy kaže da probate s tim, premda se ona zalaže za to da partnera koji vas ne zadovoljava ostavite i probate naći nekoga tko vam više odgovara.

Je li nikakav seks bolji od dosadnog seksa?

Jest, ako to vrijeme pametno iskoristite. Učinite to namjerno i dogovorite se da ćete apstinirati od seksa, recimo, nekoliko tjedana. U tom je periodu naravno zabranjena intimnost. Sve što zabranite bit će vam privlačno, pa bi vam nakon tih nekoliko tjedana seks trebao biti ako ne eksplozivan, onda znatno bolji.

Tportal.hr