Otvoreni ''Hercegovački plodovi Mediterana''

plodovi mediterana, plodovi mediterana, maslinovoo ulje, masline, maslinove grančice, maslinovo ulje, masline, Hercegovina, pčelarstvo, Split, poginuo

Cilj je manifestacije pokretanje i povećanje  proizvodnje šipka, smokve i maslina, njihovih prerađevina i promoviranje, educiranje i populariziranje tih kultura.

Prigodom otvaranja manifestacije predsjednica Krišto je naglasila potrebu angažiranja u poticanju i jačanju domaće proizvodnje i zdrave hrane kao i osiguravanje domaćim proizvođačima adekvatno izlaganje i prezentiranje svojih proizvoda.

"Ova sajamska manifestacija doprinosi i obogaćivanju turističke ponude Stoca i Hercegovine te očuvanju i razvitku naše kulturne baštine, što je i doprinos razvitku i unaprjeđenju cjelokupnog našeg gospodarstva, rada i poduzetništva", kazala je Krišto.

U sklopu sajamske manifestacije, koja traje do 10. listopada, uz izložbeno - prodajni sadržaj bit će organizirane i stručne radionice te kulturno zabavni program.

Na svečanosti otvaranja sudjelovali si predstavnici političkog, kulturnog i javnog života, proizvođači, poduzetnici i izlagači te veliki broj žitelja Stoca, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

(Fena)