On slavio 109, ona 102 godine: Uskoro će 90. godišnjica braka

tajna, dugovječnost, brak
On je napunio 109., a ona 102. godine. U njihovu domu u West Yorkshireu u Velikoj Britaniji s njima su slavile četiri generacije obitelji.

Par se upoznao u Indiji dok su bili tinejdžeri. Vjenčali su se prije 89 godina u prosincu 1925. te će uskoro proslaviti i svoju 90. godišnjicu braka.

- Ovo je poseban dan za nas jer se možemo svi okupiti. Rođaci su na slavlje došli čak iz Indije. Ljudi su impresionirani mojim roditeljima. Uvijek me pitaju što jedu i čime ih hranim da su tako zdravi. Da znam, i sam bih to jeo. Moj odgovor je obično da je stvar u zadnjih 20 godina koje smo im učinili opuštenima i bez stresa, ispričao je Paul Chand za Daily Mail.

Karam je kazao da je u svemu bio umjeren i da vjeruje da je u tome tajna njegove dugovječnosti.

- Jedite i pijte što god hoćete, ali umjereno. Ja se nikad nisam suzdržavao od uživanja u životu, kazao je Karam koji dnevno zapali samo jednu cigaretu i to uvijek prije večere, a tri do četiri puta tjedno popije po čašicu viskija.

- Uvijek smo jeli zdravu hranu, nikad ništa umjetno. Volimo maslac, milijeko i svježi jogurt. Znamo da je blagoslov biti u braku ovako dugo, ali ćemo biti spremni i otići kada dođe naše vrijeme. Sve je u Božjim rukama, a mi smo uistinu imali dobar život. Dobro se slažemo i usredotočeni smo na svoju obitelj. Zapravo je jednostavno, kazala je slavljenica Kartari. Par ima osmero djece, 27 unučadi i nekoliko praunučadi.

24sata.hr