Oba spola jednako lažu o seksu

No, uobičajeni mit o muškarcima kao teškim lažovima kad su seksualne avanture u pitanju pokazao se lažnim. Psiholozi sa Sveučilišta Ohio napravili su istraživanje kako bi doznali koji je spol skloniji iskrivljavanju činjenica o seksualnim iskustvima, i došli su do rezultata da i muškarci i žene jednako često lažu, samo na drugi način, prenosi portaloko.hr.

Očekivano, muškarci napuhuju brojku seksualnih partnerica, kako bi ostavili dojam pravih pastuha, dok žene s druge strane smanjuju svoje brojke ne bi li ispale što čednije.

Ipak, spolovi se polako približavaju stvarnosti jer žene sve više pokazuju neke karakteristike ponašanja koje su do sad bile ekskluzivno muške, poput komentara i perverznih šala, a muškarci su omekšali i pišu sve romantičnije poruke.

Kako je istraživanje napravljeno na način da se prvo ispunjavao anonimni upitnik, a zatim se na ista pitanja odgovaralo priključen na detektor laži, istraživači su mogli zaključiti da i jedan i drugi spol jednako često iskrivljava činjenice kako bi se što bolje uklopili u stereotipe koji su još na snazi.