Novogodišnje odluke kojih se nikada ne držimo

zdravlje, vježbanje, promjene
Facebook

S novom godinom dolaze nove mogućnosti i novi izazovi. Dobra stara izreka kaže "nova godina, nova ja", ali se računa jedino ako se uistinu posvetite tom planu.

Svi mi već znamo da to nije lako i vjerojatno svi mi imamo jednu godinu koja je u potpunosti propala u upotpunjavanju i predstavljanju „mene“ svijetu. Te iste odluke kojih se ne pridržavamo kroz godinu su one koje nas najviše razočaraju kad opet istekne tih 12 mjeseci i kad počnemo preispitivati naše razloge zašto to nismo učinili i što smo mogli učiniti drugačije. Ali nemamo se što brinuti, dobili smo novu priliku da opet krenemo iznova i pokušamo ponovno, imamo na raspolaganju novih 366 dana u kojima ovaj put možemo uspjeti.

Trenutno najbitnije pitanje na koje bismo svi trebali odgovoriti je da li bismo trebali pratiti plan od prošle godine ili bismo trebali stvoriti skroz novi? Da li smo ostali isti kao i prije 12 mjeseci ili su se prioriteti promijenili? Ako si tip žene koja želi napraviti nešto posebno, zdravo i značajno za svoje tijelo i dušu, INTIMNA ti donosi izazov za 2020. Vrlo vjerojatno je drugačije od svega što vam je palo na pamet – menstrualni izazov. Zašto bi se trebali fokusirati baš na menstruaciju, ako postoji toliko drugih promjena koje bi mogli napraviti?

Menstruacija je životni suputnik skoro svake žene. Prosječna žena krvari jednom mjesečno oko 35-40 godina. Prijatelji dolaze i odlaze, izgubimo kilograme pa ih opet vratimo, prekinemo jednu vezu da bismo započeli drugu, mijenjamo poslove, trošimo novac, sve se mijenja, a ona jedna stvar koja ostaje uz nas je menstruacija Menstruacija koja nas tih par dana u mjesecu ostavi iscrpljene, frustrirane, manje atraktivne i u bolovima. Pravilno postupanje s menstruacijom zvuči kao odličan plan za uspjeh i u drugim područjima, zar ne? Evo neki od načina kako se možete lakše i zdravije nositi s tetkom Mengom.

Držite svoje tijelo u formi. Vježba je odličan način za rješavanje stresa i također smanjuje menstrualne bolove i PMS. Ali ako vam je menstruacija uvijek obilna ili se konstantno osjećate loše tijekom menstruacije, nemojte se gristi jer tada ne vježbate. I dalje vam ostaje drugih 25 dana za ostati u super formi.

Uvijek slušajte svoje tijelo i nemojte ga razočarati kada vas traži nešto slatko ili nezdravo. Počastite se s čokoladom ili pizzom, samo nemojte to pretvoriti u naviku i dobro je!

Odvedite promjenu na sljedeći nivo, prebacite se na menstrualne čašice. Korištenjem menstrualnih čašica ne samo da pridonosite vašem tijelu, već birate i bolje za okoliš. Čašice su napravljene od mekog medicinskog silikona te potpuno sigurne za vaše tijelo i okoliš! Mogu se koristiti godinama (preciznije i do 10 godina!) što ne samo da će smanjiti količinu otpada nego će vam i uštedjeti novac. Napravljena je za višekratnu uporabu i može se nositi i do 12 sati.

Sve prednosti menstrualne čašice i održavanje zdravlja svog tijela može samo doprinijeti i imati pozitivan utjecaj na sve druge aspekte vašeg života, i možda vam olakšati druge odluke kojih se prije niste uspjeli pridržati. Dajte joj šansu i pokušajte i vi!