Zašto svi živimo slične živote?

napredujem, život, organizacija, instagram, zaključak, misli
Canva

U posljednje vrijeme sve više i češće primjećujem koliko svi gledamo i čitamo slične stvari.
Prije nešto manje od godinu dana postala sam mama prvi put i kroz razgovor s drugim mamama primijetila sam kako sve imamo gotovo jednako mišljenje o gotovo svemu i to mišljenje se najčešće razilazi s mišljenjima prethodnih generacija. Još je zanimljivije to što naše mame razmišljaju isto, ali opet potpuno različito od nas.

Kada sam s drugim mamama počela razgovarati o dojenju, sve su bile velike pobornice. Kada smo počele razgovarati o uvođenju hrane, shvatila sam da sve pratimo savjete jedne te iste grupe... Za svog dječaka počela sam sve više naručivati drvene igračke i na početku sam mislila da je to nešto karakteristično za mene i nekolicinu mojih prijateljica, ali onda sam shvatila da sva "djeca Instagrama" imaju slične drvene igrače.

U posljednje vrijeme, primijetila sam da me zanima organizacija stvari po stanu, ali gle čuda! Isto to zanima i većinu mojih prijateljica... Počela sam i malo detaljnije čistiti nego prije, ali i moje prijateljice su. Onda sam shvatila da opet svi pratimo savjete Marie Kondo i još nekih Instagram blogerica.

U prethodnoj godini odlučila sam se više posvetiti i njezi kože lica pa sam uvela nekoliko koraka... Pogađate što se dogodilo?! Sve žene i djevojke oko mene su odlučile isto. Također sam shvatila da pratimo iste skin care blogerice.

Što se tiče stila odijevanja, primijetila sam da je on u prethodnoj godini postao nešto ležerniji i bila sam uvjerena da se nešto u meni promijenilo. Ali, onda sam primijetila i kako svi oko mene više nose trenirke.

To je trend koji nam je vrijeme pandemije nametnuo. 

Sve ovo naravno na prvu nisam ni primijetila, niti sam pridavala neku važnost, ali kada malo razmislite shvatit ćete da je to sve pomalo zastrašujuće.

Nekad prije je nama u Hercegovini bilo zanimljivo vidjeti osobe koje žive u nekim drugim državama jer su imali potpuno drugačiji stil. Danas izgledamo identično jer kupujemo u istim high street trgovinama.

Od tisuća i tisuća knjiga koje su kroz povijest izdane, mi danas čak i čitamo nekih 10-tak koje nam se plasiraju.

Zanimljivo mi je i kako sam odjednom prestala skidati i tražiti filmove i serije jer sve imam na Netflixu. Pogodite što? Imaju i drugi tako da sada u isto vrijeme gledamo serije koje komentiramo.

Čak vrlo vjerojatno i pijemo kavu iz slične ili čak iste šalice jer na Instagramu samo takve prolaze.

Iako se trudim da većina mojih autorskih članaka ima neki lijep ton i zaključak cijele priče, ovaj put ga nema jer ne znam možemo li nešto promijeniti. Jednostavno sam s vama podijelila misli koje će možda i vas potaknuti na razmišljanje. Možda zajedno budemo pametniji i donesemo neki dobar zaključak kako se istinski vratiti svojoj ličnosti i prepoznati što je to što samo nas raduje i što nam na lice stavlja onaj vragolasti osmijeh jer znamo da smo po tome jedinstveni. Jer doista jesmo! Nitko nije kao netko drugi i zato moramo više čuvati ono što nas razlikuje od drugih, znate na što mislim... Ono nešto, samo naše! :)