Kako uspješne žene sve stižu?

napredujem, plan, organizacija, upravljanje vremenom, raspored, rituali, fokus
soeursmagazine.com

Sigurno u svom okruženju imate osobe za koje mislite da doista sve stižu i pitate se kako im to polazi za rukom...

To su žene koje imaju karijeru koja ih čini sretnima, uvijek izgledaju njegovano, zabavljaju se s djecom i nije vam jasno kako sve to stižu. Tajna je u postavljanju prioriteta i pravilnom upravljanju vremenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ako se svaki dan iznova žalite kako dan prekratko traje i kako ništa ne stiže, taj način razmišljanja postat će vaš "mindset" i doista dugoročno nećete ništa stizati.

Umjesto toga, uzmite svoj život u svoje ruke i krenite s promjenama. U nastavku donosimo neke trikove koji vam mogu pomoći u tome.

  1. 1. Napravite plan
  2. Kada nemate plan, skloni ste jednostavnom prepuštanju mehaničkom obavljanju zadataka kako oni dolaze, umjesto da zastanete, isplanirate dan i tako si osigurate smislenost.
  3. 2. Odredite vrijeme za različite segmente svog života
  4. Često kada smo na poslu provjeravamo mobitel, kada smo s obitelji provjeravamo mailove... To je loša navika jer tako nismo nikad prisutni i ne uživamo u trenutku. Pokušajte planirati vrijeme za posao, za obitelj, za društvene mreže, mailove, prijatelje i budite tu gdje jeste i fizički i psihički.
  5. 3. Fokusirajte se
  6. Svima nam se često događa da jednostavno mislima odlutamo, ali svaki put kada se to dogodi treba vam 15 minuta da se vratite na zadatak na kojem radite.
  7. 4. Kontrolirajte svoj raspored
  8. Samo vi ste gospodar svog vremena i ne smijete dopustiti da vaš raspored kontrolira vas. Kada si to posvijestite, počet ćete puno bolje upravljati svojim vremenom.
  9. 5. Disciplina i ustrajnost
  10. Znate onaj osjećaj kada si obećate da ćete primjerice s početkom godine početi s vježbanjem i onda poslije mjesec dana odustanete? Ustrajnost i disciplina su ono što uspješne čini drugačijim od drugih. Nevjerojatno je koliko su ustrajnost i kontinuitet važni za nas.
  11. 6. Jutarnji rituali
  12. Kada postanete gospodar svog jutra, postat ćete gospodar i svog dana. Greška je dan početi čitanjem mailova jer trebate najprije napraviti nešto lijepo za sebe i zahvaliti se na novom danu koji je pred vama. Tome može doprinijeti i ranije buđenje,a što se dogodi kada se odlučite buditi 1 h ranije, pročitajte ovdje.
  13.  
  14. Za kraj, definirajte ono što je prioritet i ne ustručavajte se tražiti pomoć za ostala područja. Nitko, ali baš nitko ne može stići sve obaviti sam i uvijek to imajte na umu.