Kako efikasno raditi od kuće?

napredujem, organizacija, produktivnost, posao, vrijeme

Rad od kuće je u BiH bio više iznimka, nego pravila sve do vremena pandemije.
Iznenada se dogodilo da jako puno ljudi mora raditi od kuće, a uz to je došlo i do zatvaranja škola i vrtića te su mnogi morali i osmisliti dan za svoje mališane.
Zvuči jako izazovno, što je sasvim sigurno i bilo.
Ipak, rad od kuće ima brojne prednosti koje možete koristiti, isključivo ako se dobro organizirate.

U nastavku smo pripremili neke savjete koji će vam sasvim sigurno biti od pomoći da potpuno uživate u prednostima koje pruža fleksibilno radno vrijeme.

  1. 1. Definirajte radno vrijeme
    Ovo je možda najvažnija moguća stavka. Kada imate definirano radno vrijeme, moći ćete uspješno balansirati između privatnog i poslovnog svijeta. Naravno da možete iskoristiti osnovni benefit i uživati u sunčanom danu, ali pripazite da takvi dani budu izuzetak, a ne pravilo jer ćete onda dolaziti u situacije da zbog zaostataka radite po cijele noći.
  2.  
  3.  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

  4. 2. Pretvarajte se da idete u ured
    To znači sljedeće: namjestite alarm i probudite se ranije, spremite se kao da idete u ured (prednost je što možete obući i omiljenu trenirku), napravite doručak, kavu i krenite s radom.

  5. 3. Pripremite obroke večer prije
    Već smo pisali o pripremi zdravih obroka za posao te možete iskoristiti neke naše ideje kako biste ranije pripremili obroke. Tako nećete gubiti vrijeme na pripremu istih.
  6.  
  7.  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

  8. 4. Ponekad radite izvan kuće
    Ne zaboravite koristiti benefite ovog tipa posla i ponekad si dajte oduška i radite iz omiljenog kafića ili rad povežite s boravkom u prirodi.
  9.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  1. 5. Ne zaboravi koristiti pauze
    Rad od kuće ponekad zna biti pomalo usamljen. Iako nemaš kolege s kojima možeš koristiti pauze, nema razloga da ih ne iskoristiš sa svojim prijateljima.
    Tako ćeš imati i ono najbolje što tradicionalni rad iz ured pruža, a to je naravno pauza s kolegama.
  2.  
  3. Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u boljoj organizaciji rada od kuće. 
    Ne zaboravite cijeniti to što imate priliku organizirati svoj dan po svojoj mjeri i po svojim željama. Uživajte u stvaranju svoje svakodnevnice jer je ljepota upravo u procesu.