Zašto smo odlučili nositi zdrave obroke na posao

Zašto smo odlučili nositi zdrave obroke na posao
cookinglight.com

Koliko puta ste sebi obećali da ćete se zdravije hraniti, a onda su kolege s posla predložile dostavu i jednostavno niste mogli odoljeti? Nama se to događalo stalno, sve dok iskreno nismo obećali sebi da će 2021. godina biti prekretnica za zdraviji život. To naravno ne znači da ćemo preskočiti rođendanske torte kolega, ali definitivno znači da odustajemo od toplih sendviča, pita i pizza.

Razlozi zbog kojih smo se odlučili početi nositi obroke na posao su sljedeći:

 1. 1. Više energije
 2. Svima nam je poznat onaj osjećaj "težine" poslije kaloričnog obroka. To kratkotrajno zadovoljstvo čini da se osjećamo loše u svom tijelu ostatak dana.
 3. 2. Bolja produktivnost
 4. Poslije nezdravog i zasitnog obroka jedino što želimo je odmarati. Odjednom gubimo svu energiju i motivaciju i nastojimo jednostavno"odraditi" ostatak dana.
 5. 3. Zadovoljstvo izgledom
 6. Danas je jako puno poslova koji zahtijevaju cjelodnevni boravak ispred računala. Kombinacija cjelodnevnog sjedenja i nezdrave hrane rezultiraju dobivanjem neželjenih kilograma koje je poslije teško izgubiti.
 7. 4. Ušteda novca
 8. Ako zamislite da trošite prosječno 5 KM za obrok na pauzi, dolazimo do zaključka da mjesečno trošite 100 KM, odnosno godišnje 1200 KM. To znači da ako taj novac ostavite sa strane, možete ga uložiti u nešto odlično, poput putovanja koje će vam ostati kao uspomena za cijeli život. Sada usporedite taj benefit sa nezdravim obrokom na poslu svaki dan. Vrijedi razmisliti, zar ne?
 9. 5. Ljubav prema sebi
 10. Možda će vam ovo zvučati patetično, ali dopustite da obrazložimo. Kada pripremate obrok s ljubavlju večer prije vi zapravo ugađate sebi i svom tijelu i sigurno ćete osjećati posebno zadovoljstvo svaki dan ako usvojite ovaj način razmišljanja. Zato volite sebe, naučite si ugađati i pripremite već večeras svoj prvi obrok.
 11.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Sve što vam je potrebno je posuda s pregradom ili teglica, a možete kupiti i posebnu torbu za obroke. Odlične ideje za zdravi obrok koji možete ponijeti na posao potražite ovdje, a mi ćemo svakako sljedeći ponedjeljak pisati o našim prijedlozima.

 1.