Je li ljubav prema sebi sebičnost?

napredujem, ljubav, sebičnost, vikend, zabava, život

Živimo u vremenu u kojem nam svi plasiraju samo savršene dijelove svojih života, no što se događa kada se ugase kamere mobitela?
Tko si ti kada nitko ne gleda?
Tko si ti doista?
Sviđaš li se sebi kao osoba?
Koliko često uopće ostanete sami sa svojim mislima i osjećajima?
Širite li dobro i pričate li o drugima lijepo?
I što je to s nama da tako spremno dijelimo svoje intimne obiteljske trenutke s cijelim svijetom? Zašto to činimo?
Ovisi li naša sreća ili nesreća o drugima?

Svima bi nam dobro došlo zapitati se neka od ovih pitanja i zato ćemo u sljedećim tjednima pisati o ovim temama koje nam doista mogu pomoći da se vratimo sebi. Ovaj zanimljivi niz krenut ćemo s temom ljubavi prema samima sebi.

Koliko ste puta čuli da se nekoga naziva sebičnim jer sluša sebe i svoje instinkte? Ja sam to iskreno čula jako puno puta i često sam se i slagala s takvim razmišljanjem. Onda sam jednog dana shvatila da slušanje sebe znači poštovanje sebe i svoje ličnosti.

Živimo u društvu u kojem se ljubav prema sebi naziva sebičnom, a kako osoba koja ne voli sebe može voljeti druge i očekivati da nju vole? Rekla bih, vrlo teško! Možda tražimo potvrdu iz vana, a ustvari sve imamo unutar sebe. Naša sreća, ali i nesreća doista ne ovise od mišljenja drugih. To nije jednostavno spoznati, ali kada uspijemo osjećamo veliko oslobođenje jer si priznamo da smo stvarno sami krojači svoje sreće.

napredujem, ljubav, sebičnost, vikend, zabava, život

Vjerojatno iz religijskih razloga, mnogi od nas misle da je život žrtva, da smo tu da služimo drugima... Naravno da je lijepo pomoći drugima, ali to je apsolutno nemoguće ako najprije ne pomognemo sebi. Od malena nas uče da uvijek nešto i za nekog trebamo učiniti i tako smo došli do toga da smo izrasli u ljude koji ne čuju sebe i svoju unutrašnjost.

Ako osjećate da vam ujutro treba pola sata za sebe, probudite se ranije, napravite si kavu kakvu volite i ostanite malo sami sa sobom.

Ako osjećate da obavljate previše toga na poslu, postavite granice i objasnite nadređenom da ne može očekivati da ima nekoliko ličnosti u jednom zaposleniku. Ako ne uradite to danas, doći će do pregorijevanja o kojem smo pisali.

Ako osjećate da obavljate previše kućanskih poslova, rasporedite i dio na supružnika jer ako to ne uradite dugoročno ćete imati frustracije koje će se odraziti na odnos.

Ako imate prijatelje koji vas sputavaju i pune negativnom energijom, udaljite se od njih. Radije vrijeme provedite u čitanju i istinskom radu na sebi.

Ako ste žena i poželjeli ste se osjećati lijepo i njegovano, odmah uzmite slušalicu u ruku i naručite se za frizuru, masažu, nokte, bez bilo kakve grižnje savjesti. Lijepo je raditi na svojoj nutrini, ali teško se možete osjećati lijepo iznutra, ako ste potpuno zanemarili fizički izgled.

Kada ste posljednji put nahranili dušu dobrom knjigom ili filmom? Ako niste krajnje je vrijeme!

Kada ste se posljednji put bavili nekim vidom tjelovježbe? To nam je svima potrebno i ne zanemarujte to.

Kada ste posljednji put imali zabavan vikend s društvom? Ništa vas ne sprječava da to bude ovaj pred nama.

Ako ste poslije svega ovog pročitanog, zaključili da i dalje nemate vremena za sebe jer se morate brinuti o djeci, roditeljima, prijateljima shvatite da se ne možete brinuti ni o kome dok se ne pobrinete za sebe i svoje potrebe. Ako vas ne pokreće ljubav prema sebi, neka vas pokrene ljubav prema vašim voljenima jer nitko uz sebe ne želi praznu ljušturu. 

Život bez brige o sebi stvara upravo to, prazne ljušture... 

Vidjet ćete da ćete biti toliko sretniji sami sa sobom, ali i u odnosima s drugim ljudima kada se stavite na prvo mjesto. Vi ste ljubav svog života i zato se ne zaboravite voljeti svaki dan!