Evo kako ovaj svibanj može biti najbolji mjesec do sada

napredujem, planiranje, mjesec, život, Korak
Unsplash

Planirate li svoje mjesece, dane, sate? Bez obzira planirate li ili ne oni će proći. Pitanje je hoće li proći čineći vas dugoročno sretnim...

Na razmišljanje o ovom potaknuo me newsletter koji sam dobila od @teazavacki.

U tom mailu je naglasila kako na kraju svakog mjeseca napravi analizu o tome kako je provela mjesec koji je iza nje. 

Ta ideja mi se toliko svidjela jer realno, ako se ne osvrnemo na to koliko smo zadovoljni mjesecom iza nas, jednostavno možemo upasti u zamku da nam se ne svidi godina iza nas.

Tea me upoznala s alatom "the wheel of life". Smatra se da su sretni oni koji imaju dobar omjer svih dijelova koje čini kotač, a možete ih vidjeti u nastavku.

napredujem, planiranje, mjesec, život, Korak

Cilj je zamisliti svaki od ovih dijelova kotača kao čašu vode i ocijeniti koliko je koja napunjena za tebe.

Poslije toga je važno definirati sljedeće korake.

  1. 1. Ocjenjivanje svih segmenata života
  2. To ćeš najjednostavnije uraditi tako što ćeš nacrtati kotač i ocijeniti primjerice na ljestvici od 1 do 10 koliko si zadovoljan kojim dijelom.
  3.  
  4. 2. Razmisli kako unaprijediti one segmente kojima je to potrebno
  5. Ukoliko primjerice smatraš da trebaš raditi na osobnom rastu, možeš u sljedećem mjesecu više čitati. Ako osjećaš da trebaš raditi na zdravlju, možeš se naručiti za pregled i krenuti sa zdravijom prehranom. Ako pak trebaš više raditi na odnosima, možeš isplanirati kvalitetnije vrijeme s partnerom ili s prijateljima...
  6.  
  7. 3. Napravi prvi korak
  8. Jako je važno odmah se pokrenuti i napraviti prvi korak. To može biti crtanje ovog kotača.
  9.  

Kada si ovako posvijestite što je to što želite postići u nadolazećem mjesecu, ne postoji šansa da on jednostavno proleti bez da znate kako. Uzmite svoj mjesec i svoj život u svoje ruke i živite najbolje što možete. Sreća će vam sigurno biti plaća za uloženi trud!