Donosimo 5 trikova uz koje već od sutra možete biti bolje organizirani

ciljevi

Toliko toga u danu želite raditi, ali uvijek na kraju zaključite kako je premalo vremena za sve… Upravo to je jedan od najvećih izazova svih nas. Zbog toga često zaboravljamo na svoje hobije, druženja ili jednostavno za opuštanje, a bez toga dolazimo u situaciju da mehanički “odrađujemo” život. Kako bismo vam pomogli da to spriječite donosimo trikove za bolju organizaciju vremena

Sada sigurno očekujete neka čarobna rješenja, tehnike, ali prije konkretnih savjeta potrebno je definirati što je to što upravo vas usrećuje i na što želite trošiti više vremena. Primjerice netko misli da je petnaest minuta za brainstorming previše, dok postoje poduzetnici koji tome posvete i po nekoliko dana u tjednu. Također, dok netko uživa u vježbanju, drugi će više voljeti gledanje najnovijih serija.

Dakle nakon što definirate koje su to aktivnosti kojima doista želite posvetiti svoje vrijeme i na kraju krajeva svoj život, moći ćemo prijeći na konkretne korake.

  1. 1. Napravite svoj plan za dan večer prije

  2.  
  3. ciljevi

Navečer, prije spavanja pobrinite se da svom sutrašnjem danu date svrhu. Naš prijedlog je da u svoj planer ili u aplikaciju za planiranje upišete planove.

Neka to budu barem 4 zadatka, jedan neka se odnosi na posao, drugi na osobno zadovoljstvo, a treći i četvrti na ostvarivanje životnog cilja.

P.S. Ako nemate životni cilj krajnje je vrijeme da o njemu razmislite. 

2. Planirajte određena “ometanja”

Ljudi često prave rasporede bez uzimanja u obzir da najčešće ne ide sve po nekom savršenom redu. Primjerice planirate jedan sastanak od 8:00 do 9:00 i već u 9:01 planirate početi s radom na novoj prezentaciji. Naravno da ćete biti frustrirani ukoliko sastanak bude trajao duže jer će to utjecati na vaš cjelodnevni, pažljivo planirani raspored.

3. Na samom početku dana obavite najzahtjevnije zadatke

Još od djetinjstva kada znamo da moramo pojesti nešto zdravo za ručak, odaberemo najprije to jelo kako bismo poslije uživali u desertu. Isto pravilo primijenite prilikom utvrđivanja dnevnih prioriteta.

4. Koristite aplikacije koje će mjeriti vrijeme koje koristite na određeni zadatak

ciljevi

Primijetili smo, a sigurno ste i vi kako je mobitel veliki kradljivac naše produktivnosti i vremena. Stoga predlažemo da krenete s korištenjem aplikacija na kojima jednostavno upalite štopericu koja će osigurati da niti jednom ne pogledate u mobitel dok ne obavite zadatak. To vam zvuči teško? Nismo ni rekli da je jednostavno biti organiziran. :)

Prijedlozi aplikacija za organizaciju:

Toggl

Harvest

Rescue time

5. Kontinuitet

Ono što je najvažnije da zapamtite jeste kontinuitet u primjeni ovih savjeta i uspjeh je zagarantiran. Pažljivo planirajte svoje dane jer oni čine vaš život. Sretno! :)