ČITATELJ PITA, PSIHOLOGINJA ODGOVARA Ostati na poslu koji sputava ili ne?

napredujem, Kristina Omejic, pitanje, odgovor

UPIT ČITATELJICE

Dobar dan,
Voljela bih dobiti savjet u vezi sljedećeg. Naime, radim već tri godine na poslu koji me užasno sputava i doslovno svako jutro tamo idem s grčom u stomaku. Imam ponudu za drugi posao koji bih sigurno voljela, ali plaća je dosta niža. Postoji mogućnost napredovanja, ali strah me da ću izgubiti sigurnost.

KRISTININ ODGOVOR

Draga čitateljice,
Nadam se da moj odgovor stiže u pravom trenutku. Kad kažem pravi trenutak, mislim na tu drugu ponudu da još uvijek stoji, ali također ako ne stoji, da i dalje razmišljaš o odlasku. Prije nego krenem s konkretnim odgovorom probat ćemo definirati što je to sigurnost? Što znači biti siguran?
S odgovorom ću probati biti fokusirana samo na ovaj poslovni dio. Sigurna si kada potpišeš ugovor do kraja života? Postoji li takav ugovor? Da li taj ugovor obećava da se to mjesto gdje radiš nikada ne smije zatvoriti? Da li tim ugovorom osiguravaš svoje zdravlje koje ti je potrebno da bi bila radno sposobna? Ili možda suprotno, taj ugovor ti obećava da će ti se narušiti zdravlje jer svako jutro imaš grč u stomaku.. možemo li to nazvati sigurnošću..
Nadam se da razumiješ što ti želim reći. U današnje vrijeme je jako teško naći bilo kakav posao, a posebno s dobrim uvjetima. S obzirom na to da ne možemo baš ni birati, moram priznati da si sretna što se tebi nudi posao koji bi te čak činio sretnom. To je prelijepo. Je li tvoja sreća, mir, zadovoljstvo vrijedno te razlike u plaći? Da razmisliš o tome prepuštam samo tebi.. moj savjet je da napišeš sve dobre i loše strane te po tome i po osjećaju odlučiš što napraviti. Kao podrška reći ću da te u potpunosti razumijem i da sam osobno bila u takvoj situaciji. Neću ti otkriti što sam napravila, jer želim da tvoja odluka bude samo tvoja. Voljela bi da mi javiš svoju odluku i da li ti je ovaj odgovor pomogao. Želim ti svu sreću i da osvijestiš sve mogućnosti koje imaš.

Ukoliko želiš nastaviti razgovor, slobodno se javi na Savjetovanje Klupko.

Ne zaboravite da i vi možete anonimno postaviti pitanje psihologinji Kristinu putem upitnika u nastavku.