FOTO  Donosimo intervju s prvom agencijom za dadilje iz Mostara

Right Hand, agencija za dadilje, radionice za roditelje, dadilja, čuvanje djece, Mostar, Kristina Omejic, Anita Sušac

Biti roditelj danas je veliki izazov, ponajprije zato što često oba roditelja rade i poslije isteka porodiljnog dopusta postavi se veliko pitanje "Kome povjeriti najvrjednije što imamo?".

Ako ne želite jaslice, imate još samo opciju dadilje, ali svi znamo koliko je teško nepoznatoj osobi povjeriti dijete. Dadilje s iskustvom i s preporukama u Mostaru je doista teško naći jer su najčešće zauzete i čuvaju i po nekoliko djece. Baka servis sve češće nije opcija jer i bake rade...
Rješenju ovog problema doskočile su mlada psihologinja Kristina Omejic i socijalna radnica Anita Šušac koje stoje iza prve agencije za dadilje u Mostaru, simboličnog naziva "Right Hand", o čijim samim počecima smo pisali i ranije.

Danas vam donosimo više o njihovom putovanju na ovom poslovnom poduhvatu i što to sve, kako buduće roditelje tako i potencijalne dadilje, očekuje u narednom periodu.

Cijeli intervju donosimo u nastavku:

  1. Što se sve događalo u agenciji od posljednjeg razgovora?

Sve najavljene aktivnosti u proteklom razgovoru uspješno su obavljene. U svibnju je završen natječaj za dadilje. Organizirale smo intervjue i radili testove profesionalne kompetencije, koji su nam omogućili da za edukaciju selektiramo pouzdane i  kompetentne  kandidate. Moramo priznati da smo ugodno iznenađene zanimanjem različitih kadrova iz pomažućih struka kao što su psiholozi, logopedi, medincinske sestre, pedagoginje, socijalne radnice, odgajateljice, učiteljice. 

  1. Prva edukacija za dadilje je iza vas,  kakvi su dojmovi?

 Da, tako je! Iskustvo je bilo neprocjenjivo. Prvenstveno zbog toga jer smo same kreirale program i smjernice u kojem edukacija treba ići. Atmosfera na edukacije svakoga susreta bila je sve pozitivnija, kao i dojmovi naših polaznica. Ovim putem želimo zahvaliti našim stučnim suradnicima koji su svoje profesionalno znanje i primjere iz prakse nesebično podjelile s našim dadiljama. Posebnu zahvalu želimo dati Intera Tehnološkom parku koji nam je ustupio prostorije za održavanje edukacija, kao i na sudjelovanju u CROWN projektu gdje smo naučile mnogo o svijetu poduzetništva. 

Right Hand, agencija za dadilje, radionice za roditelje, dadilja, čuvanje djece, Mostar, Kristina Omejic, Anita Sušac

  1. Vaša poslovna ideja dobila  priznanje u vidu financijske potpore u sklopu projekta Your Job pri Caritasu, možete nam reći nešto više o tome?

U okviru projektne aktivnosti inkubatora poslovnih ideja i financijske potpore za pokretanje poduzeća Your Joba, u ožujku smo sudjelovale u Boot campu, gdje smo naučile kako svoju poslovnu ideju pretočiti u biznis i aplicirale smo za financijsku potporu, koju smo u srpnju ove godine dobile zajedno s deset drugih mladih poduzetnika. Sve pohvale organizatorima za ovaj hvale vrijedan projekt koji daje nadu mladima da je moguće poslovno se ostvariti u BiH. 

Right Hand, agencija za dadilje, radionice za roditelje, dadilja, čuvanje djece, Mostar, Kristina Omejic, Anita Sušac

  1. Kako ide proces posredničkih aktivnosti s roditeljima?

Organiziranje posredovanja je zbilja zahtjevna procedura koja započinje javljanjem roditelja sa njihovim zahtjevima, traženje trenutno dostupne dadilje u traženo vrijeme, sudjelovanje u prvom susretu roditelja i dadilja, povratne infromacije i na kraju realizacija dogovora. Više nismo sigurne ni je li u pitanju sreća ili dobar odabir, ali do sada imamo niz pozitivnih povratnih informacija i od strane roditelja, ali i dadilja- to je ono što nas zbilja raduje. Međutim zbog težine i dugotrajnosti tog procesa odlučile smo svu komunikaciju prepustiti dadiljama i roditeljima koja će biti olakšana uz pomoć naše platforme. 

  1. Jeste li imale u dosadašnjem radu negativnih iskustava?

Kažu da je raditi s ljudima teško, ali ništa nije teško ako volite ono što radite. Do sada bilježimo samo pozitivne ishode. Jedine situacije koje nisu bile ugodne jesu onda kada smo morale reći roditeljima da trenutno nemamo raspoložive dadilje kada je to bio slučaj, ali to su stvari na koje nismo mogle utjecati.

  1. U najavi je Right Hand platforma, možete nam reći nešto više o tome?

Ostvarile smo uspješnu suradnju s programerom koji je  putem softvera uspio pronaći  tehničko rješenje za sve aktere ove priče, ovim putem mu zahvaljujemo na strpljenju i trudu. Ovih dana radimo finalno testiranje platforme i dodajemo final touch. U pitanju je „Right Hand“ platforma preko koje će isključivo ubuduće ići posredničke aktivnosti. Pristup istoj će imati naše educirane dadilje i roditelji koji potražuju dadilje. Više o platformi uskoro! 

  1. Koji je novi model poslovanja ?

Kao što smo navele u prethodnom odgovoru, planiramo posredovanje u potpunosti prepustiti platformi. Naše aktivnosti želimo usmjeriti na edukacije, radionice, kreativne aktivnosti koje će djelovanjem naše agencije doprinjeti pozitivnim ishodima za naše mališane. Upravo spremamo priče u takvom smjeru kroz novu edukaciju za dadilje i roditeljsku radionicu koju smo najavile.

  1. U tijeku je novi ciklus edukacije za dadilje?

Tako je natječaj je objavljen na stranici agencije, prijave su do 1. prosinca. Pozivamo sve zainteresirane  da se prijave. Bez obzira jeste li dadilja u karijeri koja traži stalno, dugoročno radno mjesto ili netko tko traži honorarni ili  dodatni posao s djecom, pozivamo vas da se prijavite na naš natječaj. Posebno nas raduje to što smo imale prijave za nove edukacije i prije objave novog natječaja po preporukama polaznica prve generacije Right Hand dadilja. 

Više o natječaju potražite na linku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  1. Na vašoj stranici možemo vidjeti da je u pripremi radionica za roditelje „Kako odgojiti zadovoljno dijete?“

Točno, prijave su u tijeku. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane roditelje na ovu zaista korisnu interaktvinu radionicu. Roditeljske kompetencije tijekom radionice možete dovesti na novu razinu kroz predavanje, individualne zadatke, diskusije i upite. Razgovarat ćemo o važnosti, prepoznavanju i pravilnom ispoljavanju emocija. Kroz radionicu vas vodi Nermina Vehabović- Rudež, magistrica psiholoških nauka i psihoterapetkinja sa dugogodišnjim terapeutskim iskustvom u radu s roditeljima i djecom. Više potražite na Facebook eventu na linku.