8 navika za uspješan početak svakog radnog tjedna

napredujem, tjedan, organizacija, popis, aktivnosti, posao

Kada isplanirate svoj radni tjedan dobivate kontrolu nad svojim vremenom, umjesto da ono kontrolira vas.

Izdvajanje nekoliko minuta na početku svakog tjedna za pripremu rasporeda pomoći će vam da se strateški suočavate sa svakim radnim danom. Jutro ćete početi znajući točno što trebate raditi i završiti dan osjećajući se zadovoljnima obavljenim poslom. Zvuči savršeno, zar ne?

U nastavku donosimo popis aktivnosti koje trebate raditi na početku svakog tjedna:

  1. 1. Kreirajte popis aktivnosti
  1.  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Ovo je prvi i najvažniji korak. Jako je važno imati popis kako biste ispravno odredili prioritete. Ova navika, može vam pomoći da eliminirate stres iz svog života, ali i da produktivnost dovedete na zavidnu razinu.

2. Pregledajte aktivnosti iz prethodnog tjedna

Ukoliko u prethodnom tjednu niste obavili sve zacrtano, prebacite zaostatke na novi popis.

3. Unesite sve aktivnosti u kalendar

Pregledajte svoj kalendar i unesite sve aktivnosti. Znate li gdje trebate biti i kad? Pazite i da zakažete vrijeme za svoje projekte i prioritete.
 
4. Probudite se ranije 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Već smo pisali o prednostima buđenja 1 h ranije, ali to je na početku tjedna posebno bitno. U ponedjeljak ustanite ranije kako biste se pripremili bez stresa i ostavili svoj dom u najboljem redu. Dolazak na posao prije svih na početku tjedna daje vam vremena da se organizirate u mirnijem okruženju.

5. Priuštite si dovoljno sna

Ako si ne priuštite dovoljno sna, nećete moći ni ustati ranije, ali ni imati dovoljno energije za dan. Idite na spavanje ranije i vaš dan će biti puno bolje organiziran. Pisali smo o knjizi “Budni u 5”, a u njoj je savršeno opisano kako konstruktivnije koristiti dan.

6. Pripremite sve potrebno za dan večer prije

Je li vam se ikad dogodilo da ste se morali vratiti kući po taj punjač ili važan dokument? Obavezno spakujte svoje važno prije nego što krenete kroz vrata. Još bolje, spakujte se večer prije.

 
7. Rasporedite zadatke i na druge

Delegirajte zadatke prije početka tjedna. To će vam pomoći u produktivnosti i u organizaciji. 
Jako je važno da ne preuzimate sve poslove i odgovornosti samo na sebe.

8. Pregledajte svoje ciljeve

Odvojite trenutak prije početka tjedna kako biste razmislili o svojim ciljevima. Jeste li na pravom putu? Činite li ispravne stvari koje će vas približiti vašim ciljevima? Svakako donosite svjesne odluke o svojim postupcima i kamo će vas odvesti.

Sretno!