Nakon koliko vremena nošenja bi trebala promijeniti grudnjak? Stručnjaci tvrde da je to mnogo ćešće nego što mislimo

I koliko se dugo preporuča nositi onaj stari? Vjerojatno si o ovome dosad barem nekoliko puta razmišljala, ali možda nisi došla ni do kakvog zaključka. Obično nam se čini da grudnjak, jednom kad ga kupimo, traje zauvijek. Ili barem toliko dugo dok ga u potpunosti ne iznosimo i dok se ne potrga. Ali, čini se da nošenje istog grudnjaka godinama baš i nije rješenje, barem ako se pita stručnjake.

Ustvari, prema mišljenju stručnjaka iz Blue Guarda, grudnjake bismo trebale mijenjati svakih šest do osam mjeseci, piše Good Housekeeping.

"Perilice za rublje čine da se punjenje unutar grudnjaka s vremenom uništava i grudnjaci tako gube svoj prvotni oblik, a kod djevojaka koje isti grudnjak nose jako dugo vremena i neprestano, onaj elastični dio ne može trajati puno dulje od otprilike šest mjeseci. Nakon toliko vremena elastične naramenice postaju previše opuštene i više ne pružaju dovoljno kvalitetnu potporu grudima", objašnjavaju stručnjaci.

"Ako želite da vam grudnjaci traju dulje, pokušajte ih rotirati i ne nositi baš jedan te isti čitavo vrijeme, a preporuča se i pranje grudnjaka u hladnoj vodi, jer na taj način pomažete elastičnom dijelu da se oporavi" i ne propadne baš toliko brzo.

Nakon koliko vremena moramo baciti gaćice i čarape? Stručnjaci imaju odgovor i na ovo pitanje

Baš kao i grudnjaci, i donje bismo rublje (dakle, da, gaćice) trebale mijenjati otprilike svakih šest mjeseci, dok čarape imaju ‘rok trajanja' od, tvrde oni, jedne godine, nakon čega bi ih valjalo baciti u smeće.

Ipak, prije nego odlučiš svoj omiljeni grudnjak zafitiljiti u kantu za smeće nakon što si ga neprestano nosila šest mjeseci, pričekaj. Jedna stručnjakinja iz Textiles, Paper & Plastics Laba tvrdi kako bismo, prije nego ga se riješimo, trebale provjeriti pristaje li nam grudnjak još uvijek dovoljno dobro. Zapravo, takve bismo provjere trebale raditi nakon svakih nekoliko nošenja, kako bismo vidjele u kojoj se mjeri grudnjak rasteže i kako bismo mogle na vrijeme kupiti novi. Važno je da naše grudi imaju kvalitetnu potporu, stoga je svaka mjera opreza važna, ali i savjet da isti grudnjak baš ne nosite svaki dan, već ga izmijenjujete s još barem jednim ili dva, isto vrijedi poslušati.

Net.hr