Mnoge žene nose premalene ili prevelike grudnjake, pripazite!

Ako nosite grudnjak, šanse su 80 posto da ne nosite broj koji bi vam najbolje odgovarao, smatra Trudy Davis iz 'Bras N Things Fitting' online trgovine grudnjaka. Dodaje da zbog premalih ili prevelikih grudnjaka često dolazi do grbljenja, bolovima u leđima, a često na koži ostaju i ogrebotine zbog zatezanja tkanine.

Pojasnila je kako žene često griješe kod odabira prave veličine grudnjaka jer misle da veličina grudnjaka treba odgovarati veličini majice koje nose, prenosi piše 24sata.hr.

Treba imati na umu i da se u raznim životnim razdoblja mijenja i cijelo tijelo, pa tako i veličina košarica.

- Često možemo vidjeti da je koža oštećena ispod grudi što se događa kad žene nose pretijesne grudnjake koji se onda 'urezuju' u kožu, a žene se zbog košarica koje ne pružaju potporu žale i na bol u ramenima i leđima, vratu i ramenima, pogotovo kod žena s većim grudima - rekla je Kershaw i objasnila kako bi se mjerenje grudi trebalo ponavljati svakih šest mjeseci, kao i kod svake kupnje grudnjaka, a ne samo kad se promijeni kilaža - objasnila je Adele Kershaw, dizajnerica poznatog australskog brenda ženskog rublja 'Berlei's', a prenosi The Sun.

- Tijelo se mijenja iz više razloga zbog čega treba zatražiti pomoć nekog tko se razumije u mjere grudnjaka - rekla je i dodala da grudnjak dobro pristaje 'ako je dovoljno udoban da se može nositi i prilikom vježbanja, odnosno u svakoj prilici za koju bi se inače nosio sportski grudnjak.

Top savjeti kako izabrati pravi grudnjak

Kao prvo, da bi vam grudnjak stajao savršeno morao bi biti prave veličine. Mnoge žene iz neznanja kupuju premale ili prevelike. Iz grudnjaka prave veličine dio grudi ne smije ispadati (ako je premalen) niti smije biti previše prostora između košarice i kože (kao što je slučaj ako je prevelik).

Također, žene s velikim grudima trebale bi birati grudnjak koji nema previše uske naramenice kako im se ne bi urezivale u kožu. Treba paziti i koliko je stegnut oko leđa, odnosno niti u tom dijelu se ne smije urezivati u kožu.

Grudnjaci dolaze s različitim veličinama opsega oko leđa i veličinama košarica - najmanja košarica je A, slijede B, C, D i E, a najveća je F. Savršen grudnjak mora imati opseg oko leđa koji odgovara širini leđa i košarice koje će biti idealne veličine za grudi. Znači, treba kombinirati te dvije stavke. Ali, treba imati na umu kako su košarice, npr. veličine C, na većem broju opsega leđa - veće.

Također, mnoge žene griješe kad pokušavaju skraćivanjem naramenica na grudnjaku podizati grudi više nego što ide. Tad se dogodi to da su grudi tamo gdje su i bile, a grudnjak na leđima dođe skoro do vrata - to zaista izgleda ružno. Bolje rješenje je kupiti push-up model.

Još jedan koristan savjet - nakon što pronađete savršen grudnjak i stavite ga na sebe, uvucite dlanove i grudi lagano podignite. Tako će izgledati ljepše, odnosno bolje će stajati.