Kako često se peru grudnjaci, kada kupiti novi i koje izbjeći

Broj grudnjaka se tako mijenja ovisno o tome gubimo li ili dobivamo na težini, ali i o drugim čimbenicima. Zato je za Mirror odgovorila na neka pitanja koja mnoge žene muče u vezi grudnjaka, i opisala neke pogrešne modele, prenosi 24sata.hr.

EVO KAKO PREPOZNATI NOSITE LI PRAVI GRUDNJAK ZA VAS

Proviruje ispod košarica

Kada je grudnjak prevelik, a košarice premalene, grudi proviruju ispod košarica. Mercer ističe da grudnjak treba stajati čvrsto, ali nikako ne i stezati.

Najbolji način da provjerite pristaje li vam grudnjak dobro je da podignete ruke i polukružno okrenete tijelo - grudnjak na vama tada ne bi smio 'zaplesati'.

Proviruje sa strane

Kad jedna dojka ispadne 'sa strane', to je zato jer su košarice premale, a može biti i bolno. Košarice dobro pristaju samo ako je cijela dojka u njima i ništa ne 'strši' van.

Uske naramenice

Naramenice bi trebale biti stegnute toliko da vam ispod njih stanu dva prsta, a da vas ne steže, tvrdi Mercer i kaže da su 'naramenice dizajnirane da drže košarice, a ne da pružaju potporu'.

- Žene s većim grudima ponekad previše stegnu naramenice da bi dobile osjećaj potpore, a onda im na leđima ostanu crvene crte i 'udubine' - kaže Mercer i dodaje da, ako su naramenice previše stegnute, grudi naginju prema naprijed. Tako umjesto da naramenice daju potporu, naprave još goru stvar.

Efekt četiri dojke

Ovo se događa kad žene imaju premalen grudnjak, pa im se grudi 'procure' iznad košarice, što izgleda kao da imate četiri dojke ako iznad nosite majicu ili bluzu, objasnila je Mercer. Kaže i da se to često događa ženama koje se udebljaju, a ne promjene veličinu grudnjaka.

Prevelike košarice

Ako ste nedavno izgubili na težini, velika je vjerojatnost da će vam i košarice biti velike, jer 75 posto grudi čini salo.

KAKO ČESTO TREBA MIJENJATI GRUDNJAK

Mnoge žene u ladicama imaju grudnjake koji im više ne stoje dobro, a nisu ni seksi ni udobni. Mercer kaže da su, prema njenom mišljenju, grudnjaci najbolji u prvoj godini nošenja i da ih nakon toga treba zamijeniti.

KAKO ČESTO TREBA PRATI GRUDNJAK?

Ovo se pitanje često postavlja; dok neke žene grudnjak peru nakon svakog nošenja, druge misle da ga je dovoljno oprati jednom u par tjedana.

- Grudnjak bi trebalo prati nakon svakog nošenja, da bude čist i mirišljav - preporučuje Mercer.

vecernji list