Kako produljiti ženski orgazam?

Orgazam koji traje nekoliko sekundi možete produžiti na više od minute. Možda vam se minuta ne čini dugo, ali u vremenu kada vas preplavljuje snažan orgazam, minuta se čini kao vječnost. Razliku ćete osjetiti kada ga naučite produljiti. Da biste održali visok stupanj uzbuđenosti, naučite stiskati mišiće zdjelice. Kada to počnete raditi prije orgazma, jednostavno ćete ga produžiti. Otkrivat ćete nove i nove valove užitka. Druga važna stvar pri tome je disanje. Kada počnete osjećati orgazam izdahnite polako; možete izdisati i na glas. Orgazam produžujete na način da što dulje izdišete te u trenutcima izdisanja stišćete mišiće zdjelice. Više o metodama produljenja orgazma piše stručnjakinja u tom području Rachel Carlton Abrams.

Dubok zdjelični orgazam

Na početku uzbuđenosti unutarnji dio vagine nabrekne i suzi se, dublji dio vagine se produlji i nabubri a maternica digne. Kada je žena jako uzbuđena lako doživljava vaginalni orgazam za kojeg su značajni duboki grčevi zdjeličnih mišića maternice i zadnjeg dijela vagine. Zdjelični mišić se ne grči ritmično nego je opušten. Grči se duboki dio vagine. Neke žene taj orgazam doživljavaju spontano, neke ga moraju naučiti doživljavati. Pri orgazmu se povećava srčani ritam i mišići su napeti.

Raspršeni orgazam je nešto suprotno. Srčani ritam je normalan, užitak se osjeća duboko i bolje je „raspoređen" po tijelu. Stimulacija klitorisa najlakši je način za postizanje vrhunca, no, za raspršeni orgazam je potrebna stimulacija vagine. Ukoliko ga želite osjetiti, važno je da ste opuštene i da nemate nikakve barijere u mozgu koje bi vam mogle onemogućiti užitak; istovremeno stišćite svoje zdjelične mišiće prema van. Prije samog spolnog čina odite na toalet kako biste spriječili moguće kapanje urina u trenutcima potpune opuštenosti.

Taoistički raspršeni orgazam

Raspršeni orgazam možete postići same ili u dvoje uz taoističke spolne tehnike koje za uzbuđivanje dubokih točaka užitka u vagini i postizanje dubokog orgazma predlažu korištenje jajeta od žada s kojim se izvode vježbe. To jaje se stavlja u vaginu pa se počnu stiskati vaginalni mišići. Jaje je povezano vrpcom koju za vrijeme vježbe stiskanja možete lagano vući van, što će ujedno zahtijevati veći napor od vaših mišića. Žene koje su vježbale s jajetom od žada tvrde da je to probudilo osjećaj u njihovoj vagini koji do tada nisu imale i da stiskanjem vaginalnih mišića za vrijeme seksa pružaju svom partneru više užitka. U staroj Kini vježbe s jajetom od žada izvodile su samo žene iz kraljevske palače, no, danas to jaje možete kupiti u trgovinama s dragim i poludragim kamenjem i mineralima. Izaberite sami veličinu jajeta pri čemu trebate vjerovati vlastitoj intuiciji i procjeni. Prije nego ga počnete koristiti, pobrinite se da je čisto; najbolje bi bilo da jaje prokuhate u vodi. Kada se ohladi lako možete započeti s vježbanjem. Vodite brigu i o vlažnosti vagine. Kad jaje stavite u vaginu, postoji mogućnost da ga nećete osjetiti, kao tampon, na primjer. U tom slučaju si kupite veće jaje ili za vrijeme stiskanja povlačite vezicu van. Ukoliko je moguće, vježbu izvodite stojećke. Zbog takvog načina vježbanja lakše ćete grčiti vaginalne mišiće kada budete željele produljiti orgazam.

Izvor: Intimatemedicine.com