Grude su dobile prvu diplomiranu glumicu

Tea Šimić, Grude
Društvo u kojem živimo kao da nikada nije bilo ispunjenije apatijom i strahom od budućnosti. U takvim društvenim okolnostima se i mladi u biranju budućeg poziva većinom više ne vode vlastitim željama i afinitetima već nažalost preporukama, a sve kako bi se " lakše ubacili" u državna poduzeća. No postoje i oni koji slijede svoje snove i želje a takav primjer vam donosi portal Grude Online u ovom članku.

Uz brojne ekonomiste, pravnike, pedagoška zvanja i slično, kojima se naša općina može podičiti, ovim akademskim građanima se nedavno pridružilo i jedno zvanje koje Grude dosada nisu imale.

Nakon što je diplomirala na odsjeku za glumu Sarajevske Akademije scenskih umjetnosti titulu prve diplomirane glumice u Grudama od prije nekoliko dana nosi Tea Šimić iz Alagovca.

Nakon završene srednje škole u Splitu i stjecanja zvanja Fotografski dizajner Tea se odlučila na studij glume. Kako za Grude Online kaže tu odluku je donijela u 4. razredu srednje škole nakon što je sudjelovala u dramskoj predstavi. Sredinom lipnja je nakon četverogodišnjeg studija zajedno s kolegama iz svoje klase odigrala diplomsku predstavu "Staklena menažerija" čime je stekla zvanje diplomirane glumice.

Tijekom studija je glumila u izvedbama mnogih poznatih djela kao: San ljetnje noći, Hasanaginica, Čarobnjak iz Oza, Ana Karenjina. Svjesna je posao u zvanju koje je izabrala neće moći dobiti u Grudama ali će se ipak vratiti u rodni kraj dok joj se ne pruži prilika negdje drugdje da radi ono što voli.

Ponosni što još uvijek imamo mlade ljude ispunjene entuzijazmom i motivacijom želimo joj da što prije ostvari svoje ciljeve. Sigurni smo i da ćemo jednog dana biti ponosni i na činjenicu da smo pratili od početka karijeru poznate mlade glumice. Sretno Tea!

grude-online.info