Feel good filmovi idealni za kišno poslijepodne

gledam, filmovi, feel good, preporuke, poslijepodne

Ponekad nam je potrebno pobjeći od stvarnosti i svakodnevice, a ne postoji bolje ‘sredstvo’ za to nego knjige, serije i, naravno, filmovi. Međutim, u teškom periodu najviše nam gode upravo oni filmovi koji nam ne ostavljaju gorak okus u ustima. Štoviše, izdvojili smo one najbolje, feel-good filmove koji će nas utješiti, oraspoložiti i pomoći da se opustimo kod kuće.

  1. Plavuša s Harvarda
  2.  
  3. Sadržaj se učitava...
  4.  
  5. Ne postoji bolji ženski lik od Elle Woods u trenucima kad želimo zaboraviti na sve i samo se opustiti. Jedna od najpoznatijih uloga Reese Witherspoon vratit će vas u 2000-e godine, nasmijati njezinim poznatim izjavama i usput podsjetiti kako ne treba vjerovati stereotipima.
  6.  

Vrag nosi Pradu

Sadržaj se učitava...

Meryl Streep u svojoj je karijeri imala brojne fantastične uloge i to u puno ‘ozbiljnijim’ filmovima od ovog. Međutim, uloga opake šefice Mirande Priestley savršeno joj je pristajala. U kombinaciji s Anne Hathaway, ovaj film nudi pravu dozu modnog svijeta, priču o usponu do vrha i svega što to podrazumijeva u životu.

Od klinke do komada

Sadržaj se učitava...

Jedan od omiljenih comfort filmova također je komedija s Jennifer Garner u glavnoj ulozi. Kao mlada tinejdžerka koja se jednog dana probudi u tijelu odrasle žene, njezin nam lik dočarava pravu dozu dječje nevinosti suočene s problemima odraslih. Teško je ne zaljubiti se u ovu priču o (naglom) odrastanju kao i romantičnoj i urnebesnoj aferi koju glavna junakinja kao odrasla žena ima s Markom Ruffalom.

Pravi trenutak

Sadržaj se učitava...

Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza. Prati Tima Lakea, mladića koji s 21 godinom otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti.

Dnevnik Bridget Jones

Sadržaj se učitava...

Teško je nadmašiti ljupkost Renee Zellweger kao Bridget Jones. Osjećamo kao da je ‘jedna od nas’ s brojnim sitnim životnim problemima, viškom kilograma i nesretnom zaljubljenosti. Ova romantična komedija već je dobila status svojevrsnog klasika, a uvijek ostaje pitanje: gospodin Mark Darcy ili šarmantni Daniel Cleaver?

Uz ove filmove zaključit ćete da ni kišno poslijepodne nije tako loše. Sve je stvar perspektive, zar ne?