Donosimo preporuke filmova za vikend pred nama

gledam, preporuke filmova, komedije, avantura, režija

Dobro jutro dragi naši!

Pred nama je jedan vreli vikend te će filmske preporuke koje donosimo u nastavku biti savršene za sve one koji ne bježe na more.

Uživajte!

SUBOTA

  • Beethoven (Beethoven, 1992.) RTL 20:15 h

Što reći nego - tko voli komedije i to još sa psima, uživat će u ovom filmu. U maloj epizodi pojavljuje se i David Duchovny, kasnije zvijezda serije "Dosjei X". Ovaj film će voljeti cijela obitelj!

Sadržaj se učitava...

  • Sirove strasti (Basic Instinct, 1992.) RTL 0:00 h

Slučaj ubojstva bivše rock zvijezde i vlasnika noćnog kluba preuzima detektiv Nicku Curranu (Michael Douglas) koji je bivši alkoholičar i ovisnik. Glavna osumnjičena za ubojstvo je atraktivna spisateljica napetih trilera Catherine Tramell (Sharon Stone). Detektiv Nick ne uspijeva se oduprijeti privlačnoj i zavodljivoj spisateljici te se s njom upušta u ljubavnu avanturu...

Sadržaj se učitava...

NEDJELJA

  • Kako ukrasti milijun (How to Steal a Million, 1966.) HTV 1 23:20 h

Audrey Hepburn je kćer krivotvoritelja koja želi pomoći ocu da ga ne ulove te krade iz muzeja njegov krivotvoreni kip. U tome joj pomaže Peter O'Toole.

Sadržaj se učitava...

  • Sakupljač kostiju (The bone collector) DOMA 19:55 h

"Sakupljač kostiju" koristi poznatu situaciju nepokretnog istražitelja suočenog sa zločinom, koje se sjećamo još od Hitchcockova "Prozora u dvorište". Australski redatelj, Phillip Noyce ("Svetac", "Sliver"), uvjerljivo je dočarao turobnu atmosferu neprestane prijetnje, a pri tome je najviše pomogao uzoran snimateljski rad Deana Semlera ("Ples s vukovima" "XXX").

Sadržaj se učitava...

  • Posljednji Mohikanac (The Last Mohicans, 1992) HTV 2, 22:06 h

Michael Mann je snimio raskošno ostvarenje u kojem vrsno kombinira uzbuđenja i napetosti, scene bitaka s romantičnim trenucima, ne pretjerujući niti s jednim elementom. Uz njegovu režiju ističe se fotografija Dantea Spinottija te pogotovo izvrsne glumačke interpretacije cijele ekipe.

Sadržaj se učitava...