TV - 5 filmskih preporuka za ovaj vikend

filmovi, preporuke, gledam, vikend, subota, nedjelja
Amazon.com

Dobro jutro dragi naši!

Nadamo se da ste naspavani i s osmijehom uplovili u vikend pred nama. Opet nas je dočekalo sunce tako da nemamo razloga za loše raspoloženje.

Kako bi vas dodatno razveselili pripremili smo preporuke 5 filmova koji se ovog vikenda prikazuju na lokalnim televizijama.

Kao što smo obećali, bez traženja filmova, bez skidanja, traženja titlova... Samo čisto uživanje! 

SUBOTA

  1. 1. Dobro došli u Sarajevo (Welcome to Sarajevo), HTV 1, 22:33 h
  2.  
  3. Sadržaj se učitava...
  4.  
  5. Novinar Flynn (Woody Harrelson) iz SAD-a, Michael Henderson (Stephen Dillane) iz Ujedinjenog Kraljevstva i njihove ekipe okupe se na početku rata u Sarajevu i počinju izvještavati iz grada u okruženju. Radeći jednu od reportaža naiđu na sirotište koje u blizini prve crte vodi predana gđa Savić. Hendersona toliko dirnu problemi djece da ih odlučuje ilegalno prebaciti u Englesku, pri čemu mu pomaže američka humanitarka Nina (Marisa Tomei).
  6.  
  7. 2. Zamjena (The swich, 2010.), RTL, 21:10 h
  8.  
  9. Sadržaj se učitava...
  10.  
  11. Jennifer Aniston i Jason Bateman glume glavne uloge u ovoj neobičnoj romantičnoj komediji koju potpisuju Josh Gordon i Will Speck ("Blades of Glory"), a čiji producenti stoje iza filmova "Little Miss America" i "Juno".
  12.  
  13. 3. Misija: Bijela kuća (White house down, 2013.), NOVA, 20:15 h
  14.  
  15. Sadržaj se učitava...
  16.  
  17. Legendarni Roland Emmerich donosi nam uzbudljivi akcijski triler o policajcu zatočenom u Bijeloj kući koji riskira život kako bi spasio kćerku i izvukao predsjednika iz šaka hladnokrvnih terorista.
  18.  

NEDJELJA

4. Div (Giant, 1946.), HRT 1, 22:40 h

Sadržaj se učitava...

George Stevens pripadnik je tzv. velike petorke američkih redatelja pedesetih, koju su osim njega činili William Wyler, Billy Wilder, John Houston i Fred Zinnemann, a "Div" je završni dio njegove neformalne Američke trilogije čiji su prethodni dijelovi podjednako glasoviti filmovi "Mjesto pod suncem" i "Shane". Za režiju "Diva" Stevens je nagrađen Oscarom, kao i pet godina prije za "Mjesto pod suncem" (ukupno je pet puta nominiran)...

  1. 5. Moulin Rouge (Moulin Rouge, 2001.), HRT 2, 20:05 h
  2.  
  3. Sadržaj se učitava...
  4.  
  5. Izvrsna, raskošno producirana, izuzetno dinamična, vizualno impresivna romantična mjuzikl/melodrama darovitog australskog glumca, producenta, scenarista i redatelja Baza Luhrmanna (Pogrešni koraci, Romeo + Juliet), zasigurno je najneobičniji film snimljen na početku 21. stoljeća. To je djelo koje je od 8 oskarovskih nominacija potvrdilo dvije (za najbolju scenografiju i kostimografiju), te osvojilo pet nagrada Australskog filmskog instituta i dvije nagrade BAFTA.
  6.