FOTO  Lara Porobija djevojka koja nosi titulu Miss šarma Hercegovine

Uz sve to, lijepa i zgodna Lara, također nam nije mogla sa sigurnošću potvrditi - je li ona manekenka, glumica ili pjevačica.

Već s pet godina zapjevala je s jednom poznatom australskom skupinom, a potom glumila u nekoliko filmova, te snimala i reklame u Australiji.

Ni tu nije kraj Larine karijere, pa se prije nekoliko godina, okušala i kao top-model i manekenka. Da su joj i tu velike šanse, dokazuje i prošlogodišnje sudjelovanje u završnici izbora za Miss Hercegovine. U jakoj konkurenciji, Lara je na izboru u Čitluku ponijela lentu „Miss šarma", koja joj je donijela i novi način života.

'' Otišla sam na to natjecanje kako bih se s curama malo družila i izmjenjivala iskustva, a, eto, stigla je i ta nagrada. I prije moga povratka u Melbourne, već su stizale čestitke i ponude za revijama na kojima sam i sudjelovala '' - govori nam ova šarmantna djevojka koja je, iz daleke Australije, ''potegnula" na studij u Dubrovnik. Studentica je druge godine American College of Business & Technology, pa se već raduje poslu u struci.

Stoga smo je i morali upitati - kako misli izdržati na svim tim poljima i čime će se, zapravo, baviti u životu?
Studij i rad u struci su, svakako, neki prioritet, ali manekenstvo mi je ušlo pod kožu i zaista ne znam dokle ću sve izgurati. Inače sam uporna, i kada nešto zacrtam, to mora biti odrađeno. Znam da ću se opet prijaviti na izbor za Miss BiH, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati '' - ističe Lara.

Uvijek je vesela, otvorena i komunikativna, pa je, kao takva, i primjetna u društvu i na javnim mjestima.

'' U Australiji nije bitno kako se odijevate i čime se bavite, pa su svi zaokupljeni svojim poslom. A ovdje, u Hercegovini, uvijek ste meta nečijih komenatara i nekada neukusnih sugestija. No, to izgleda mora biti tako, pa se lako i priviknete. Koliko je ovdje u Hercegovini samo lijepih i zgodnih cura koje se ne prijavljuju na izbore ljepote. To je, zaista, šteta jer se ne treba stidjeti svoje ljepote i zgodnoga tijela. Zato često i poručujem svim djevojkama da se oslobode tih kočnica i strahova u svojim glavama '' - odlučna je Lara koja je i prije lente Miss šarma, uspjela šarmirati svoga dečka iz Čapljine.

Kako je u Australiji proživjela najveći i najljepši dio svoga života, a u posljednje je vrijeme češće na ovim prostorima, zanimalo nas je gdje će se Lara i trajno skrasiti.

'' Teško je na brzinu donositi odluku, jer mi je stvarno lijepo i tamo i ovamo. Moram još završiti fakultet, pa ću vidjeti. Za Australiju me veže sigurnost i luksuz, a jednako jaka je i ta nostalgija za Čapljinom i Hercegovinom '' - zaključuje Lara, kojoj je, kako na kraju dodaje, sada ipak ljepše u Čapljini, s dečkom.


Tekst: Frano Matić | Večernji list/ČAportal
FOTO: Privatni album Lara Porobija