Dnevnik gradske cure: Momak za pobjede

gradska cura
t...ako je pjevala Tajči devedesprve. Danas bi možda posvetila pjesmu Karamarku i pjevala "samo budi dobar i nabroji do 5" dok Josipović radi pratnju udaraljkama jer DANAS živimo u sjebanom svijetu. Sve je drugačije. Tajči je otišla u Ameriku. Ovo "ne moraš biti bogat i lijep" cure shvaćaju kao "ne moraš biti lijep, važno je da si bogat (idamikupišMajkalkooors)." Dečki više ne kupuju cvijeće.

Tak mi se barem čini, jer frajere koji nose ružu u ruci vidim toliko rijetko da kad ih vidim, imam osjećaj da vidim unicorna.

Vidjela sam jednog takvog prije 2 tjedna. Bila sam u onoj tvornici kukija tamo u Tkalči - došla sam po dnevnu dozu debelosti u obliku brownieja koji u sebi ima lješnjake i marshmallowse, i tamo je bio on. Zrihtan, s ružom u ruci, došao je kupiti brownie za curu. Prvo sam pomislila da je on jedno prekrasno biće koje zaslužuje sve pohvale ovog svijeta, onda sam se naljutila jer ako može on, mogu i svi ostali a svi ostali to baš i ne rade, onda sam se prestala ljutit jer mi je konobar donio brownie i zaboravila sam na sve oko sebe. Kasnije sam priču o dečku s ružom u ruci podijelila na Facebooku - ne samo zato što je slatka i simpatična, nego zato što je takav prizor danas stvarno rijetkost. Dečko s ružom u ruci bi u vrijeme kad je Tajči pjevala Hajde da ludujemo možda bio sasvim uobičajen dečko, ali danas je stvarno mali unicorn. Čini mi se da danas cvjećarne manje žive od romantike, a više od sprovoda.
Uglavnom, stavila sam priču o dečku ružom i browniejem na Fejs. Javilo se more žena: "Awwww", "slatkooo", "@Marko zašto ti nisi ovakav?" i slično. Bilo je i puno komentara u stilu "ovaj je nešto gadno zasrao", bilo je i komentara da vjerojatno ružu nosi nekom dečku, ali ono što su žene najviše komentirale je bilo: "Gdje su nestali takvi muškarci?"

Fakat. Gdje su nestali frajeri koji ti kupe ružu? Džentlmeni. Romantični muškarci koji rade romantične geste? Di su i zašto su samo u Americi na filmovima?

Po ovom što sam šerala na Fejsu, vidim da žene masovno krive muškarce za to što su prestali biti romantični. A ja mislim da su krive baš žene. Ne sve, ali masa je masa a žene danas masovno ubijaju romantične muškarce.

Stavi pred današnju prosječnu 20-godišnjakinju dva frajera - jednog montiraj ispred BMW-a i u ruke mu stavi ajfon 6, drugog stavi na tramvajsku stanicu i daj mu u ruke ružu. S kim će prosječna 20-godišnjakinja odjahat u suton? S frajerom koji ima dobar auto. Kad sam ja imala 20, nisam jahala u sutone s frajerima koji imaju dobre aute - ne zato što sam bila duboka osoba koja shvaća poantu života i ljubavi i ostale pizdarije nego zato što mi nikad nije bilo bitno koji auto frajer vozi. Bilo mi je bitno da je lijep. Jest da većina frajera koji su meni lijepi izgledaju kao da su posuđeni s hipodroma, ali svejedno - možda jesam prošla dio testa u kojem frajer ne mora biti bogat, ali pala sam test jer mi je bilo važnije da mi je frajer fizički privlačan nego da je dobar i poklonimicvijet.

Danas mi nije važno kak netko izgleda jer mi svatko čiji mi je mozak lijep automatski postaje lijep, ali prije 10 godina mi je bilo važno. Prije 10 godina bi odjebala frajera s ružom koji želi bit dobar prema meni zbog frajera koji mi je lijep. Nije bitno kakav je, nije bitno jel glup - bitno je da je lijep dok je glup. Da je Karamarko lijep, prije 10 godina bi mi se možda sviđao. Pardon, prije 4 godine plus još 4 godine plus još 2 godine bi mi se možda sviđao. Danas sam pametnija ali možda upravo zbog toga što sam prije 10 godina bila glupa danas nema romantičnih frajera. Možda je frajer koji je htio bit romantičan prema meni danas neromantičan prema nekom drugom jer sam ga ja naučila da njegov pristup ne funkcionira i pobjegla s lijepim frajerom.

Gdje su nestali romantični frajeri? Žene su ih ubile. Ne sve, neki nikad nisu ni bili romantični ali ove koji su možda htjeli bit, njih su žene ubile. Jer kad su jednom davno htjeli bit dobri i poklonit cvijet, naletili su na glupaču kojoj je bilo bitnije da je netko bogat. Ili lijep. I onda su skužili da cvijeće ne prolazi pa su prestali s cvijećem.

Znaš kaj je najgore? Ja to nisam radila namjerno. Rijetko koja žena namjerno odjebe dobrog frajera. Osim sponzoruša koje ciljano traže samo dobre aute, ali većina žena jednostavno ne zna prepoznat dobru stvar na vrijeme pa sve usere i onda se poslije žali da frajeri ne valjaju. A zapravo ne valjaju žene. Čast iznimkama, ali žene sjebu većinu stvari. Pričamo da samo želimo super dečka koji će biti dobar i pažljiv, a onda kad naiđemo na takvog, opet ne valja. "On je full dobar i pažljiv... malo je čak prepažljiv. Malo me guši to što je tako pažljiv." Sanjamo o tipu koji će nam poslat poruku za dobro jutro i za laku noć, a kad pronađemo takvog, ni to ne valja. "SVAKO jutro mi šalje poruku za dobro jutro i SVAKU noć mi šalje poruku za laku noć - ko da UVIJEK razmišlja o meni. Treba mi osobnog prostora." Slinimo za frajerom koji u filmu ženi kupi 100 ruža i pjeva joj pod prozorom - mojoj frendici se dogodilo upravo to, znaš kaj je rekla? "On je psihopat. Nitko normalan ne radi ovakve stvari. Jebeni stalker." Želimo pažljivog, romantičnog dečka koji nam šalje slatke poruke a kad pronađemo takvog, pobjegnemo s prvim šupkom koji nam obeća da ćemo se možda čut, a možda i ne.
Ovi drugi dečke koji se trude i rade sve s našeg popisa stvari koje bi dečki trebali raditi... njima kažemo: "Awwww, ti si tako dobar... PRIJATELJ."

Gdje su nestali svi romantični muškarci koji nose ružu i kupuju brownieje? Žene su ih ubile. Neke jer su ušle u auto s frajerom koji je bogat. Neke jer su otišle sa šupkom koji je lijep.
Nisu dečki prestali kupovat cvijeće jer su prestali bit romantični. Dečki su prestali kupovat cvijeće jer jer je cvijeće na tržištu ljubavi postalo junk obveznica. Zato je dečko s ružom danas unicorn i zato je normalno da ljudi prije pomisle da je frajer s ružom u ruci nešto zasrao nego da je ružu kupio samo zbog ruže.

Ti dragi, slatki dečki koji kupuju ruže i brownieje i dalje postoje, ali većina njih živi u jednoj posebnoj državi koja ima više stanovnika od Rusije - zove se Friendzone. Tamo žive jer žene i dalje češće umjesto cvijeta padaju na bogat i lijep.

Uglavnom. Dragi muškarci, počnite kupovat ruže. Drage žene, prestanite friendzonat dobre dečke i ljubit se za šupcima. Nemoj da Tajči vidi u šta se ljubav pretvorila jer će Tajči bit tužna.
To je to. Marko - kupuj ruže i brownieje, Ivana - budi dobra prema Marku, Karamarko - 12345.

P.S. Pozdrav Josipu Kizivatu koji je sa mnom u petak plesao Prince of Bel Air ples pred ljudima s posla.

Index.hr