Djevojka (18) tužila roditelje jer su godinama objavljivali njene fotografije na Facebooku, prijeti im novčana kazna

faceboook, tužba, roditelji, društvene mreže, na društvenim mrežama, Facebook, facebook status, Facebook socijalna mreža
Djevojka (18) iz austrijske Koruške tužila je roditelje zbog objavljivanja, kako tvrdi, njenih sramotnih fotografija na Facebooku. Tinejdžerka je izjavila kako su fotografije na kojima joj roditelji mijenjaju pelene ili sjedi na kahlici povrijedile intimu te zagorčale život.

Mlada Austrijanka još je dodala kako su roditelji fotografije, koje je moglo vidjeti njihovih 700 prijatelja na društvenim mrežama, objavljivali od 2009. godine.

Ovo je prva takva tužba u Austriji, a njezina odvjetnica tvrdi kako ima velike izglede za osvajanje sudske bitke jer su roditelji objavljivali fotografije bez njezina pristanka.

- Nemaju srama i granica. I nije ih bilo briga sjedim li na toaletu ili ležim gola na krevetu. Bilo mi je dosta toga da me ne doživljavaju ozbiljno, a na tužbu sam se odlučila kad su odbili maknuti sporne fotografije - kazala je austrijskim medijima 18-godišnjakinja.

Otac je pak kazao kako je on autor fotografija te ih stoga ima pravo i objaviti.

Ako djevojka dobije spor, roditelji će morati platiti sudske troškove i financijsku naknadu za njezine boli i patnje. Ročište je zakazano za studeni.

Vecernji.hr