Četiri iznenađujuća afrodizijaka

Šljive
Ova slatka voćka nije samo ukusna već ima i skrivena djelovanja. Šljive pomažu pri razgradnji taloga koji se nalaze u krvnim žilama. Pitate se kako je to povezano s vatrenom noći među plahtama? Čiste i protočne arterije su važne za dobru prokrvljenost, a to pak potiče žudnju.

 Slanutak
Slanutak sadrži L-arginin aminokiselinu, koja je zaslužna za brojne funkcije u našem organizmu. Osim što jača imunitet i povećava lučenje hormona, ona potiče nastajanje dušikovog oksida, a on pak opušta i širi krvne žile. Ova aminokiselina preporučuje se čak i kod problema s erekcijom. Stručnjaci savjetuju četiri jušne žlice slanutka dnevno. Jedna od dobrodošlih ukusnih opcija je i humus.

Crveno vino
Dok u filmovima uvijek parovi ispijaju šampanjac, u stvarnom životu afrodizijak je crveno vino, naravno u primjerenim količinama. Istraživanja su pokazala kako jedna čaša tokom večere vodi prema strastvenim noćima u spavaćoj sobi. Crveno vino ima slično djelovanje poput šljiva.

Lavanda
Lavanda je pravo čudo od biljke. Ne samo da je lijepo miriše, služi kao ukras, uklanja moljce iz ormara, nego na žene ima skoro pa magično djelovanje. Dovoljan je tek miris lavande da u ženama krv brže kola. Istraživanja su pokazala kako miris lavande povećava ženski libido za 11 posto. Čak vam za to nije potrebna svježa lavanda, svrsi će poslužiti eterična ulja i mirisne svijeće. Stručnjaci smatraju kako miris lavande opušta, a onda se lakše prepuštamo i strastima.

izvor: budi.in