Maska za lice od 2 sastojka, spremna za 2 minute

blistam, Maska za lice, Aloe vera

Donosimo recept za noćnu masku na bazi aloe vere za čistu i zdravu kožu.

Aloe vera je korištena kao magična biljka zato što posjeduje niz nevjerojatnih svojstava. Zbog svojih iscjeljujućih i umirujućih svojstava, može se upotrijebiti u kozmetičke svrhe za zdravu kožu i kosu. Ovo je jedna od medicinskih biljaka koje se mogu koristiti za liječenje različitih bolesti, kao i za tretiranje problema kože i kose. U nastavku slijedi jednostavan način korištenja aloe vere svake noći kako biste ujutro imali čistu kožu.

Korisna svojstva aloe vere za kožu

Aloe vera je prigodna za sve tipove kože i može liječiti različite probleme poput akni, masne ili suhe kože. Sadrži anti-alergena svojstva koja pomažu u liječenju bolesti kao što su psorijaza, ekcemi i svrbež. Njena protuupalna svojstva liječe probleme kože kao što su akne i crvenilo. Aloe vera je bogata antioksidansima, vitaminima C i E i beta karotenom koji održavaju čvrstoću i elastičnost kože. Hidrira kožu i time tretira bore. Aloe vera spriječava hiperpigmentaciju tijekom sunčanja što čini vašu kožu zdravom i sjajnom.

blistam, Maska za lice, Aloe vera

Za ovu masku vam je potrebno:

Gel aloe vere 1-2 male žlice
Eterično ulje 2-4 kapi


Kako napraviti ovu masku?

Izmiješajte gel aloe vere s kapima eteričnog ulja po vašem izboru. Koristite eterično ulje koje odgovara vašem tipu kože jer različita eterična ulja odgovaraju različitim tipovima kože. Ulje čajevca je odlično za kožu sklonu aknama dok ulje od kurkume pomaže u tretiranju pigmentacije kože. Ulja od ruže ili jasmina imaju odlična umirujuća svojstva za suhu kožu. Ako imate biljku aloe vere onda možete koristiti svježi gel koji je najbolji za osjetljivu kožu.  Samo izvadite gel aloe vere iz biljke i onda dodajte par kapi eteričnog ulja. Izmiješajte i stavite u teglu. Stavite malu količinu na čisto lice prije spavanja i osvježite svoju kožu preko noći. I to je to – vaša maska je spremna. Redovno korištenje aloe vere pomaže u sprečavanju akni i mrlja.