14 znakova da i niste baš najbolja ljubavnica

Nitko ne očekuje od vas da postanete pornozvijezda, ali ako neke od sljedećih stvari činite učestalo, vrijeme je da malo začinite svoj seksualni život.

Spavaća soba vam izgleda kao ured
Zašto je to loše: Na muškarčev libido ništa ne utječe tako loše kao podsjetnik na stresan poslovni život. Zato sve podsjetnike na njega, od laptopa, računa, spisa - držite dalje od spavaće sobe.

Budite bolje: Neka vaš krevet bude rezerviran za spavanje i seks. Oduprite se čitanju poslovnih izvještaja prije spavanja, a ako već morate čitati, neka to bude neka seksi literatura.

Niste skloni oralnom seksu
Zašto je to loše: Stvarno trebamo objašnjavati zašto? Vjerojatno ne postoji muškarac koji ne voli biti oralno zadovoljen, ali i pružiti vama isto zadovoljstvo. Pa, ako niste tome skoni, znajte da vaš partner to vjerojatno priželjkuje.

Budite bolje: Uvedite oralnu akciju na vaš repertoar. Zapravo, kad sljedeći put vaš partner počne surfati webom, pričinite mu to zadovoljstvo bez riječi.

Iskačete iz kreveta iste sekunde kad završite odnos
Zašto je to loše: OK, imate potrebu počistiti nered kada je zabava gotova, no nemojte to činiti odmah. Tako šaljete poruku da ste činili nešto prljavo. S druge strane, muškarci vole onaj dio kada se mazite nakon seksa, zato je ustajanje iz kreveta ubojica intimnosti. I ne ljutite se ako odmah zaspe - to je samo znak da je jako zadovoljan.

Budite bolje: Iskoristite priliku i udijelite mu kompliment. I budite konkretne, ne općenite. Recite što vam se posebno sviđalo. Možete ga i nježno češkati, što će možda dovesti i do druge runde.

Stalno visite u trenirkama
Zašto je to loše: Ne kažemo da trebate stalno hodati u crvenom čipkastom rublju, ali muškarci su vizualna bića i vaš dragi će primijetiti ako se prestanete truditi da mu izgledate seksi.

Budite bolje: Pazite na svoj izgled. Možda to neće reći naglas, ali muškarci cijene kada se žena trudi izgledati seksi samo za njega, jer tako pokazuje da je zainteresirana. Naravno, odjevajte se kako hoćete, ali u posebnim prilikama trud će vam se isplatiti.

U krevetu pričate o bivšem
Zašto je to loše: Pa zapravo, to je jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za libido vašeg dragog. Muškarci ne vole da ih se uspoređuje s bivšima. Ne žele čak ni pomišljati na njih, kao što vi ne želite razmišljati o ženama iz njegove prošlosti.

Budite bolje: Laskanje odgovara svakom muškarcu, zato mu recite da vam nikada nije bilo bolje ili istaknite nešto što radi posebno dobro. Šapnite mu - volim kad mi radiš... kada se tek počinjete zagrijavati. I ako je vaš bivši uistinu bio izvrstan ljubavnik, morat ćete postati kreativniji. Recite mu nešto poput - uvijek sam htjela da mi netko...
On želi biti taj koji će prvi ispuniti vaše seksualne maštarije, a vi ćete dobiti što želite bez spominjanja bivšeg i njegovih pothvata.

Vaše pripreme za seks traju dulje od same akcije
Zašto je to loše: Zamislite ovo - vaš vas dragi čeka u krevetu, a vi u kupaonici perete zube, vadite leće i skidate šminku s lica...Muškarci to mrze! Seks im je u tom trenutku prioritet, a od vas čekuju isto. Ako vam je vaša njega lica u tom trenutku važnija od njega, onda to, u najmanju ruku, može uništiti savršen trenutak.

Budite bolje: Obavite dio njege čim se vratite s posla, pa se kasnije možete samo prepustiti. Ili, još bolje, te stvari ostavite za kasnije.

Vaša seksualna rutina je postala, pa, rutina
Zašto je to loše: Većina parova koji su dulje u vezama skloni su upasti u rutinu ugodnog - da ne kažemo lijenog - seksa. To i nije uvijek loša stvar, ako nije jedini način na koji se seksate. Prirodno je da muškarcima, kao i ženama, s vremenom dosadi uvijek jedan te isti način vođenja ljubavi, a vi sigurno ne želite da misli kako ste izgubili interes ili da vas više ne privlači.

Budite bolje: Priuštite si seks izvan kuće, primjerice, iznajmite hotelsku sobu na jednu večer. Ne morate otići daleko, dovoljno je da primijenite okolinu i to će dodati element uzbudljivosti. Ako vam to nije opcija, nabavite svoj primjerak Kama Sutre i izvucite poze koje želite isprobati. Muškarci vole izazove.

Nikad ne preuzimate vodstvo
Zašto je to loše: Priznajte da i nije fer da uvijek on mora obaviti sav posao. Muškarci se često žale da njihove partnerice dovoljno često ne iniciraju seks. To i nije uvijek loše, ali s vremena na vrijeme važno je da i vi preuzmete inicijativu. I muškarci žele biti željeni!

Budite bolje: Sljedeći put kada odete na večeru, ponesite sa sobom par seksi gaćica (možete ih i nositi na sebi, ako baš hoćete). U jednom trenutku otiđite do toaleta, a nakon što se vratite, stavite mu ih u džep. Vaš dar vjerojatno će ga potaknuti da odmah zatraži račun. Ako želite malo manje riskantan potez, tijekom dana mu šaljite seksi poruke o tome što mu želite raditi navečer.

Ponašate se kao da mu činite uslugu
Zašto je to loše: Shvaćamo da ste umori, ali ako se ponašate da mu činite uslugu - ne činite je zapravo nikome. Imati takav pristup seksu je grozno, posebno ako se zateknete kako govorite - hajde, samo obavi to. Nitko ne želi osjećati da njegova voljena ili voljeni to samo obavlja i trpi. I ako ne pokazujete nikakav entuzijazam za njega, to je veliki udarac njegovom egu.

Budite bolje: Budite aktivni sudionik seksualnog života, čak i ako ste iscrpljene. Svi znaju što znači umor. Umjesto da ga odmah odbijete, recite mu što sve želite da vam radi, ali sutra.

Opterećeni ste nesigurnostima zbog izgleda
Zašto je to loše: Vjerujte, on ne primjećuje celulit na bedrima ili prišt na licu. Svi smo zbog nečega nesigurni, ali to morate prevladati. Voditi ljubav sa ženom opterećenom izgledom nije seksi. Seksi je samopouzdanje.

Budite bolje: Prije svega, rečenicu - debela sam - izbacite iz spavaće sobe. Drugo: potražite seksi donje rublje u kojem ćete se osjećati poput kraljice, što sigurno i jeste.

Ne dajete mu povratnu informaciju
Zašto je to loše: Seks je zabava za dvoje, i ako vi ne uživate, neće ni vaš partner. Seksualni užitak najveći je kada je obostran, i ako nije, dobar dio muškarčeve motivacije je izgubljen. On vas uistinu želi zadovoljiti, a vi mu pokažite kako.

Budite bolje: Žena koja zna što želi u krevetu je seksi. A muškarci ne mogu čitati misli, pa mu recite, ili još bolje, pokažite točno što želite. Ključ je u tome da ne radite to na način koji će biti udarac za njegov ego.

Budite bolje: Nježno mu vodite ruku na mjesto koje vam odgovara ili kada radi nešto što vam se sviđa budite posebno glasni. Ne može biti jednostavnije, zar ne?

Vaš partner odjednom je nezainteresiran
Zašto je to loše: Većina muškaraca uvijek je spremna i voljna, ali ako ste u zadnje vrijeme primijetili da je vaš partner suzdržan, možda vam ne polazi za rukom uzbuditi ga na pravi način. Kada je muškarac zaljubljen, a žena ga ne zadovoljava seksualno, može postati neraspoložen ili ne pokazivati entuzijazam kada se seksate.

Budite bolje: Ovdje će vam vjerojatno biti nužan otvoren i iskren razgovor izvan kreveta. Možete ga ohrabriti i da s vama podijeli maštariju i, po mogućnosti, ispunite mu je odmah. Najbolji način da mu pomognete da se otvori je da sami preuzmete inicijativu.Tijekom predigre, kada ste oboje uzbuđeni i opušteni, recite mu što ste oduvijek htjeli ispobati. Potom mu recite da je na njemu red.

Ne puštate ni glasa kada se stvari zagriju
Zašto je to loše: Ako vam dragi radi nešto što volite, dajte mu to do znanja. Ne morate probuditi cijelo susjedstvo, ali nekoliko glasnijih uzdaha na pravim mjestima dat će mu do znanja da je na pravom putu. Iako žene obično misle da zvuče grozno dok ima orgazam, većina muškaraca voli vokalne partnerice. Na kraju krajeva, to im je siguran znak da uživate.

Budite bolje: Ako ste inače rezervirani tip, malo se 'pojačajte'. I malo seksi rečenica nikome ne štete. To je ono što većina žena ne radi, a muškarci vole.

Brzate
Zašto je to loše: Seks bi trebao biti zabavan, zar ne? Zato biste trebale težiti tome da traje što dulje. Iako je povremeni seks na brzaka itekako poželjan, nije neka fora ako mu uvijek dajete do znanja da požuri kako biste se mogle nastaviti raditi štogod da ste radili.

Budite bolje: Vrijeme je da počnete odgađati vrhunac. Umjesto da odmah priželjkujete njegov orgazam, produljite odnos tako što ćete prekidati njegov snošaj. Ako to učinite nekoliko puta, stvorit ćete preduvjet za blaženi finalni akt. Budite sigurni da će se vratiti po još.

Magazin.hr