10 trikova da ujutro za tren iskočite iz kreveta i razbudite se

10 trikova da ujutro za tren iskočite iz kreveta i razbudite se
Neki tvrde i da je nemoguće biti dobro raspoložen kada moraš rano ustati. Iako je to za mnoge veliki izazov, to i ne mora biti patnja.

Pokušajte slijediti ovih 10 savjeta tijekom dva tjedna i postat ćete pravi ranoranilac, piše BrightSide.

Pronađite dobar razlog da ranije ustanete

Prije odlaska u krevet, provjerite još jednom obveze koje vas očekuju tijekom sutrašnjeg dana. Izmijenite planove, tako da najteži i odgovorni zadaci budu dovršeni do podneva. Primijetit ćete određene pozitivne promjene, jer je jutro najproduktivniji dio dana.

Ne produljujte alarm

To što ćete alarm pomaknuti za još 10 minuta nakon što je prvi put odzvonio, neće vam ništa koristiti. Kada se alarm oglasi-ustanite! I to odmah! Budete li ga produljivali 10 po 10 minuta, bit će vam sve teže ustati iz kreveta.

Četiri sata sna nisu dovoljna

Četiri sata sna nisu dovoljna. Ujutro ćete se osjećati grozno. Najvažnije je da svaku večer pokušate u isto vrijeme otići u krevet, a svako jutro se u isto vrijeme dići. Potrebno vam je minimalno šest do osam sati sna.

Ako se probudite malo ranije, iskočite iz kreveta

Ako namjestite alarm da vas probudi u šest sati, ali ste se probudili 20 minuta ranije, ustanite.

Buđenje u isto vrijeme i radnim danom i vikendom

Iako može izgledati kao težak zadatak isprva, ubrzo će se vaše tijelo i vaš mozak naviknuti na to.

Skačite

Pokušajte skakati odmah nakon što se probudite. Nekoliko skokova pomoći će da se vaše napuni energijom.

Protegnite se

Izbjegavajte brze i nagle pokrete, ali ne zaboravite se protegnuti, polako i pažljivo. Pokušajte 5 do 10 minuta vježbati jutarnje protezanje.

Otvorite prozor

Ponekad, čak i nakon što ustanete iz kreveta, osjećate kao da je vaš um još uvijek u dubokom snu. Otvorite prozor, ili još bolje, izađite na balkon, ako je lijepo vrijeme. Duboko udahnite i odjednom će vam se sve razbistriti.

Popijte čašu vode

Najbolji način da pripremite napitak protiv ‘pospanosti', je da u vodu dodate limun i žlicu meda.

Doručak

Izbjegavajte hranu i pića s visokim udjelom masnoće ili šećera, jer su ujutro teški za želudac, a time ćete izazvati još veću pospanost. Doručak treba biti ukusna i zdrava hrana istovremeno. Takva kombinacija će poslužiti kao odličan početak produktivnom danu.

Magazin.hr