Zaposlenici šuma HB: Božić čekamo pod balkonom ministra Ljubića

Najodgovornijim smatraju federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damira Ljubića, pod čijim će balkonom, kako najavljuju, dočekati Božić.

Ukupan dug prema našim radnicima iznosi oko 1,5 milijuna KM, a naša osnivačka prava su na Federaciji BiH i mi samo tražimo da nam se isplati ono što je naše – kazao je Damir Zovko, tajnik sindikata Šuma HB.

Na području HNŽ-a i dalje postoje tri šumska poduzeća jer samo u toj županiji nije proveden Zakon o šumama i nikad nije zaživilo jedinstveno poduzeće Šume Hercegovačko-neretvanske koje je osnovala županijska vlada i koje je trebalo objediniti sva šumska poduzeća. U srpnju ove godine, Šume HB su sa županije prebačene na federalnu razinu i federalni proračun.

– U mjesecu rujnu, mi smo dobili v.d. direktora i Nadzorni odbor, a ministar Ljubić obećao nam je i isplatu tri plaće, no to se nije dogodilo – kazala je članica sindikata Marijana Zovko, ističući da traže da im se vrati dostojanstvo čovjeka. Zaposlenici Šuma HB uvjereni su da nitko ne rješava njihove probleme jer pojedinci i u HNŽ-u i u FBiH žele “rasparčati” poduzeće čija je vrijednost procijenjena na više od 10 milijuna KM.

Svi njihovi pokušaji nisu polučili rezultate, pa su odlučili na Badnji dan otići pod balkon ministra Ljubića. – Na Badnji dan bit ćemo ispod balkona federalnog ministra poljoprivrede Damira Ljubića i čekat ćemo da nam baci mrvice kruha. Valjda će se udostojiti, ako ništa drugo, barem nam poželjeti sretan Božić uz pjesmu “Radujte se narodi” kazala je Zovko.

SLOBODNA DALMACIJA