Sarajevo: razbijen duvanjski autobus nakon košarkaške utakmica

žkk tomislav

Nakon završene prvoligaške utakmice košarkašica Željezničara i Tomislava iz Tomislav Grada u Sarajevu, duvanjske košarkašice i vozač autobusa “Ćićko” Ante Baković bili su nemalo iznenađeni vidjevši na parkiralištu pred športskom dvoranom razbijena dva stakla na autobusu. I prestrašili se s obzirom na navijačka divljanja u BiH, kaže mlada košarkašica Tomislava Matija Gudelj.

- S obzirom da je iz autobusa ukraden radioaparat, policija nas je uvjerila da se radi o običnom razbojstvu - kaže vozač Baković.

- Inače nam je Uprava Željezničara pomogla da kartonom zatvorimo razbijena stakla, a bili su vrlo ljubazni, kao i policija. Uistinu se ni po čemu nije moglo zaključiti da se radilo o nekom nacionalističkom ispadu. Lopovi ko lopovi.

Vozač Baković još je kazao da je autobus bio parkiran na osvijetljenom parkiralištu pokraj dvorane na Ali-pašinu polju, među još dvjesto vozila. Još ga nadziru policajci. Pa je čudno da je razbijanje autobusa ostalo nezapaženo. No, u BiH je važno da incidenti nisu nacionalno motivirani.

U tom slučaju razbojstva se blaže tretiraju, kao da se nisu ni dogodila, premda je oštećenima to slaba utjeha. Takav tretman kriminala pogoduje upravo kriminalcima koji su najmanje opterećeni šovinizmom i rade po principu bratstva i jedinstva.

slobodna dalmacija