Što to miriše u Srednjoj ekonomskoj školi Joze Martinovića u Mostaru?

Kestenijada u Srednjoj ekonomskoj školi Joze Martinovića
SŠ Joze Martinovića

Već tradicionalno Srednja ekonomska škola Joze Martinovića svojim učenicima priprema jesensku deliciju pečene kestene, ali to nije sve: izložba fotografija, edukativna prezentacija, plesne točke, igre… dio su sadržaja kojim je ove godine upotpunjena „Kestenijada“. 

U SEŠ-u se opet nešto događa, stoga smo znatiželjno zavirili u prostrane školske prostorije i prošetali uređenim predvorjem i hodnicima. Nismo mogli ne primijetiti fotografije okačene na zidovima i tu počinje prava priča.

Kestenijada u Srednjoj ekonomskoj školi Joze Martinovića

Naime, škola je ove godine u povodu DANA SREDNJOŠKOLACA zajedno s učenicima „zasukala rukave“ i osmislila uistinu zanimljiv sadržaj. Fotografije koje krase zidove zapravo su učenički radovi koji su dio izložbe o temi „Jesen u Hercegovini“. Škola je pristigle fotografije izradila i njima ukrasila svoje zidove,  a učenici i djelatnici imali su prigodu glasati za svoje favorite te tako izabrati tri najljepše fotografije, koje su i nagrađene. Po završetku glasovanja svi su se u veselom ozračju okupili u školskoj dvorani. Dočekao ih je zanimljiv program koji je uključivao edukativni i zabavni dio pa su tako poslušali kratko i poučno predavanje o povijesnim razlozima obilježavanja Dana srednjoškolaca, njegovom značaju na međunarodnoj razini te neprocjenjivoj važnosti mladih. 

Kestenijada u Srednjoj ekonomskoj školi Joze Martinovića

Nakon dojmljive prezentacije uslijedio je gromoglasni pljesak koji se nije stigao ni utišati kada su u dvoranu ušle mažoretkinje i dodatno podigle atmosferu. Dok se ozračje u dvorani zahuktavalo, iz dvorišta se širio neodoljivi miris kestena koje je u velikoj peći spretno pripremao vrijedni školski domar za vrhunac događaja. Slijedila je živopisna igra ples sa stolicama, a pobjednik je također prikladno nagrađen. Druženje uz glazbu je nastavljeno, a vrhunac večeri bila je „Kestenijada“. Dvoranu je preplavio miris kestena koji je savršeno zaokružio ovu živopisnu jesensku večer. 

Kestenijada u Srednjoj ekonomskoj školi Joze Martinovića

Bio je to još jedan dan u nizu u SEŠ-u u kojem se isprepliću učenje, druženje i zabava, a da je to doista tako možete se i sami uvjeriti na https://ekonomska-mostar.ba i uživati u zanimljivim aktivnostima koje neumorno osmišljava ovaj kreativni kolektiv.