Preminuo mladi novinar radio postaje Mir iz Međugorja

Mario Pinjuh
RP Mir Međugorje

Nakon kratke i teške bolesti noćas je u 31. godini preminuo Mario Pinjuh, navodi Brotnjo.info. Radio je za više medija na području Mostara i Hercegovine, a u zadnje vrijeme bio je član redakcije radio postaje 'Mir' iz Međugorja. Mediji u kojima je ostavio traga bili su portal pogled.ba, radio postaja Herceg Bosne, portal jabuka ...

"Dio tima Radiopostaje Mir Međugorje postao je u prosincu 2018. Pamtit ćemo ga kao vrijednog kolegu koji je volio svoj posao. Nedostajat će nam njegova vedrina, susretljivost i mladenački duh.

Mario je štovao Blaženu Djevicu Mariju. I ove godine sudjelovao je na devetnici Velikoj Gospi. Pred tu svetkovinu s KUD-om Mokro, čiji je bio član, snimio je Himnu Širokobriješkoj Gospi.

Njegov zadnji radni dan na radiju bio je na Veliku Gospu, a Gospodin ga je pozvao sebi na dan kad slavimo Ime Marijino – objavljeno je na web stranici Radiopostaje Mir Međugorje", navodi portal Brotnjo.info.

Dragom Mariju pokoj vječni, a obitelji upućujemo izraze sućuti.

Posmrtna povorka kreće u nedjelju, 13. rujna u 17 sati ispred mrtvačnice Podjela. Obitelj će od 16 sati primati sućut u mrtvačnici. Pokop će održati na rimokatoličkom groblju Podjela, u Širokom Brijegu, a sveta misa služit će se tijekom pokopa.

Mario Pinjuh rođen je 5. svibnja 1990. u Mostaru. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru završio je studij hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti. Svoju novinarsku karijeru započeo je na Običnom radiju, potom je nastavio na RTV Herceg-Bosne, a posljednje dvije godine bio je zaposlen na Radio postaji Mir Međugorje. Također, u posljednje dvije i pol godine bio je suradnik portala Jabuka.tv.