FOTO  PREDIVNI PRIZORI IZ MOSTARA I MEĐUGORJA Martina Vasilj i Anela Korać izradile pedestmetarsku krunicu

krunica, Međugorje, Mostar
Ivo Juričić

Akademska kiparica Martina Vasilj i akademska slikarica Anela Korać, od papira su izradile pedesetmetarsku krunicu od papira.

Kako za hercegovina.info kaže Anela Korać, krunica je rađena mjesec i pol dana, a jučer je postavljena u Mostaru i Međugorju. Fotografije snimljene dronom donose predivne prizore. Sve su napravile iz zahvale.

"Odlučile smo se napraviti jednu zahvalu Gospi što nas uči moliti. To nam je bila želja, da osim kroz molitvu, i vizualno onim što inače radimo napravimo zahvalu. Krunica je napravljena od papira, dok smo križ i medaljon napravile od stiropora. Duga je duga pedesetak metara, a rađena je mjesec i pol dana. Postavile smo je u međugorske molitvene oaze, na Brdo ukazanja, kod kipa Uskrslog te kod župne crkve svetog Jakova u obliku srca. U Mostaru smo krunicu postavili kod Zvonika mira. Tu nas je malo vjetar ometao, no ipak smo uspjeli napraviti ono što smo željeli. Hvala i našim prijateljima i susjedima koji su nam pomogli u svemu", kazala je za hercegovina.info akademska slikarica Anela Korać.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.